Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Aquest dilluns de Pentecosta, festivitat litúrgica de Maria Mare de l’Església, l’església de Sant Romà de Vila, a Encamp, va celebrar el tradicional aplec. Enguany, dins el marc de la visita pastoral a la parròquia, presidit per l’arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives.

A la seva arribada l’arquebisbe fou rebut pel cònsol menor de la parròquia, Joan Miquel Rascagnères i pel rector, Antoni Elvira.

La missa enguany, a causa de les mesures sanitàries, fou celebrada a l’exterior de la petita església romànica del segle XII, i van concelebrar amb l’arquebisbe, el rector, el secretari del bisbe, David Codina, i el diaca Josep Montoya i van assistir-hi els veïns i amics de vila així com les autoritats comunals.

A la seva homilia l’arquebisbe subratllà el plaer i el goig de presidir el tradicional aplec de St. Romà de Vila. En el marc d’una visita pastoral que “ha permès conèixer les realitats de la parròquia de primera mà” com feren amb la trobada telemàtica amb els membres del Comú d’Encamp o la visita al cementiri de la parròquia per pregar pels difunts.

L’arquebisbe ha subratllat com Sant Romà, que els habitants de vila tenen com a protector i intercessor, fou un màrtir que va donar la seva vida per seguir Jesús. Durant la persecució de Dioclesià (s.IV) li van tallar la llengua perquè no seguís exhortant a convertir-se al cristianisme als pagans. El miracle que se li atribueix és que malgrat això va continuar parlant i predicant Jesús. “Ens cal aprendre dels màrtirs i parlar i donar testimoni de Jesús en la nostra vida de cada dia i en els nostres ambients”, va afirmar. A més, en la festa litúrgica de Maria Mare de l’Església, va subratllar la importància del misteri de la maternitat espiritual de Maria que no deixa de cuidar i vetllar per l’Església. Va animar els fidels a donar-se i regalar-se per amor com ho fan els pares i les mares que estimen els seus fills i fan donació d’ells mateixos i exhortà els fidels a ser compromesos i solidaris en l’amor, especialment envers els més necessitats.

Al final de l’Eucaristia es cantaren els tradicionals goigs a llaor de St. Romà de Vila.

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.