Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Solsona) Montornès de Segarra ha celebrat la vint-i-sisena trobada dels Amics del Cottolengo del Pare Alegre, de Barcelona. Una esperada festa estiuenca sota l'organització de voluntaris del conegut centre i col·laboradors d'aquesta població lleidatana. Una sortida d'estiu amb l'objectiu únic de facilitar una jornada d'esplai i germanor a un grup nombrós dels seus residents.

Així, una cinquantena de residents del Cottolengo, acompanyats de set voluntaris al capdavant amb Javier Adelantado com a responsable del grup, han anat a Montornès de Segarra i han estat rebuts pels veïns d'aquesta població. Els actes programats s'han iniciat amb una missa de campanya oficiada pel rector de Montornès, Antoni Bordes, en quina homilia ha felicitat i destacat el fet d'aquestes trobades anuals viscudes en un clima d'amistat i convivència. Les pregàries les han fet residents del centre, i les músiques anaren a càrrec de la coral parroquial d'aquesta vila.

Després es s'ha disputat el tradicional encontre de futbol entre els equips del Cottolengo i veïns de Montornès, guanyant el primer per 5 a 4. S'han entregat uns trofeus i medalles commemoratives als jugadors per la diputada provincial Marta Huguet i Ignasi Anglarill, alma mater de la trobada i voluntari de la humanitària institució.

Celebrat el tradicional vermut a la pista municipal s'ha oferit un dinar de germanor a l'estatge social amb la col·laboració d'un equip de deu cuineres, aplegant-se al voltant de la taula una norantena de persones, entre els quals s'hi trobava convidat mossèn Pedro Jose Ynaraja col·laborador de Catalunya Cristiana. Al final s'ha celebrat un animat fi de festa presentat pel conegut periodista i locutor esportiu de TV3 Xavi Valls, amb un recital de cançons dels anys vuitanta i noranta a càrrec del cantant Francis Gon, molt celebrades pels assistents a la ja clàssica trobada.

El Cottolengo de Barcelona

El Cottolengo de Barcelona acull cent seixanta residents, estant sota la direcció d'una comunitat formada per les religioses de la Congregació de las Hermanas Servidoras de Jesús del Cottolengo del Pare Alegre. La fundació té al món nou cases: dues a Colòmbia, a les poblacions de Buenaventura i Popayan; una a Lisboa (Portugal), i sis a Espanya: València, Madrid, Santiago de Compostela, Alicante, Las Hurdes i la casa mare de Barcelona. Aquesta benèfica institució, que compta sempre amb la col·laboració d'un gran equip de voluntaris de diverses edats, fou fundada pel pare jesuïta Jacint Alegre Pujals fa vuitanta-sis anys.