Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(Vedruna Educació) Dimecres passat va tenir lloc l’entrega de premis dels “Student Awards”, una iniciativa de MSchools -de la Mobile World Capital- juntament amb el Departament d’Educació.

El certamen reconeix i premia les iniciatives que utilitzen la tecnologia com a mitjà per generar, dissenyar i crear continguts des de l’aula. D’aquesta manera, es reconeixen projectes en dos àmbits: el de la creació d’apps i el de la geolocalització de continguts a la plataforma Mobile History Map .

La xarxa de centres Vedruna Catalunya Educació va resultar premiada en “Menció Especial” per un projecte que ha georeferenciat una seixantena de llegendes dels pobles i ciutats de les diferents 36 escoles . La iniciativa ha consistit en recollir les llegendes a través de fonts orals i escrites per digitalitzar-les i representar-les en Realitat Augmentada. A la plataforma del Mobile History Map els alumnes hi han pujat més d’un centenar de continguts multimèdia que contenen imatges, àudios i vídeos en diferents suports per tal de fer arribar a la població les creacions realitzades.

És així com comtes, gegants, dones d’aigua, monjos, cavallers, monstres i animalons varis de diferents contrades han cobrat vida de nou en 3D i romandran per sempre amb un cop de dit a l’app on es poden veure i escoltar les llegendes d’arreu.

En el projecte hi han participat centenars d’alumnes de 5è de primària i 1r d’ESO guiats pels seus respectius docents.

Per als impulsors, el projecte ha estat una manera de contribuir a valorar i fer perdurable el patrimoni històric i la cultura popular, però també de demostrar que es poden desdibuixar les barreres de les aules i les escoles per fer projectes que vagin més enllà del grup-classe i es comparteixin amb la societat d’avui i de demà.