Vés al contingut
Catalunya Religió

(MEV) Els estudiants de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic (EARTVic) dissenyaran filtres per a Instagram centrats en les obres de la col·lecció del Museu Episcopal de Vic (MEV), Museu d'Art Medieval. Els alumnes del cicle formatiu de grau superior d'animació per a videojocs i gràfica interactiva treballaran en unes creacions que estaran disponibles a partir de l'estiu al compte d’Instagram del museu episcopal. Una col·laboració entre el MEV i l'EARTVic que s'integra dins del programa Talent Creatiu Empresa del Departament d'Educació.

El projecte s'ha iniciat aquest mes durant la presentació als 25 alumnes participants en un acte a la sala d'actes del museu. A l'acte hi ha intervingut la directora de l'EARTVic, Montse Salcedo, i el director del MEV, Oriol Picas. David Beltrán també ha intervingut en representació del Departament d'Educació.

Els estudiants d'animació ja han començat el treball de creació dels filtres, un format de producte audiovisual que consisteix a utilitzar la realitat augmentada per a crear una capa fictícia i digital sobre una imatge real. El 23 de març es farà la presentació dels avantprojectes i, posteriorment, tindran dos mesos per desenvolupar-los. El 25 de maig es presentaran els treballs. Un jurat format per representants de l'EARTVic i el MEV seleccionarà tres filtres guanyadors. Un quart filtre s'escollirà per votació popular a través de l'Instagram del museu entre els 10 finalistes. Els guanyadors rebran, per una banda, el reconeixement d’integrar els seus filtres al compte oficial d’Instagram del MEV i, per altra banda, i amb la voluntat de fomentar l’interès per la cultura entre els joves, un xec regal de 50 euros perquè puguin escollir un espectacle programat a l’Atlàntida. Aquest darrer premi s’ha pogut oferir gràcies a un acord entre el MEV i l’Atlàntida.

Aquesta col·laboració, que es fa en el marc del programa 'Talent Creatiu' és la primera d'un acord que vol potenciar sinergies entre les dues institucions i que visualitza l'aposta del MEV per treballar amb institucions i entitats del teixit social de la ciutat. EART i el museu tenen altres iniciatives de col·laboració sobre la taula com la creació de videojocs per part d'alumnes de l'escola, centrats en el període medieval i inspirats en obres que es conserven al Museu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.