Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(FECC) Una alumna de l’escola cristiana ha obtingut la millor puntuació de la Prova d'Accés a la Universitat d'aquest any. Un 9,9 és la nota més alta de la selectivitat del 2018 i l'han tret dues noies. Són la Claudia Valero de la Flor, que estudia al col·legi Santa Teresa de Jesús de Tarragona, i la Rosa Milian Costa, que, si bé ha estudiat a l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona, és de Barcelona.

De les comarques de Girona, hi ha hagut un triple empat amb un 9,8. Es tracta de Pol Valero, estudiant de La Salle Girona; Elisenda Veciana, de l'Institut Pere Alsius i Torrent de Banyoles, i Martina Cots Costa, de les Preses i alumne de l'Institut Bosch de la Coma d'Olot. A Lleida, la màxima nota és el 9,7 de Maria Ciria Puigpinós, del col·legi Lestonnnac de Lleida.

Dels estudiants que enguany han cursat segon de batxillerat, un total de 27.125 (97,55%) són aptes per accedir el curs vinent a la universitat. La nota mitjana de PAU (fase general) d’aquests estudiants és de 6,644. La nota mitjana de l’expedient de batxillerat ha estat de 7,42, i la nota mitjana d'accés a la universitat, que es calcula en base al 60% corresponent a l’expedient de batxillerat i el 40% restant a la nota de la fase general de les PAU, ha estat de 7,111. Dels 4.616 estudiants que només s’han examinat de la fase específica, 1.752 procedeixen de batxillerat i 1.747 de cicles formatius de grau superior (CFGS). El percentatge d’aquests alumnes de la fase específica aprovats ha estat del 84,92% en el cas d’alumnes de batxillerat i del 68,43% en el cas d’alumnes de cicles formatius de grau superior (CFGS).

En total hi ha hagut 514 alumnes, 314 noies i 206 nois, que rebran una distinció especial de la Generalitat per haver obtingut una nota igual o superior a nou en la fase general. L’acte tindrà lloc el 20 de juliol a Barcelona. Per matèries, les que han obtingut una nota mitjana més alta han estat les llengües estrangeres, dibuix artístic i física. Totes superen el 7. Les notes més baixes han estat per a tecnologia industrial, i dibuix tècnic. Pel que fa a la prova d’aptitud personal per accedir als graus d’Educació, que enguany s’ha realitzat per segona vegada independentment de les PAU, dels 3.405 estudiants matriculats, un total de 3.238 van realitzar els dos exàmens de la prova. En són aptes 1.914 (1.931, el juny de 2017). Un any més, els resultats a les PAU de l’alumnat de l’Escola Cristiana de Catalunya són molt satisfactoris. No tan sols pels que encapçalen les taules de puntuació, sinó també pel conjunt de resultats de tot l’alumnat, que és el que veritablement evidencia el bon fer de les escoles.