Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) L'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart; el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez i la vicepresidenta primera de la Diputació, Rosa Pujol, s'han reunit aquest dimarts a l'ajuntament d'Alpicat per trobar solucions a la situació del temple de Sant Bartomeu d'Alpicat.

Les tres institucions han acordat treballar conjuntament per "obrir el temple com més aviat millor". En aquesta línia han decidit que el Bisbat de Lleida encarregarà el projecte executiu per reparar la nau central de l'edifici. El culte de la parròquia de Sant Bartomeu d'Alpicat es va traslladar el passat 10 de febrer a la Sala Unió per problemes a la coberta del temple.

L'alcalde d'Alpicat, Joan Gilart, ha destacat que les tres institucions "volem posar velocitat per poder reobrir el temple com més aviat millor". A més, va agrair la col·laboració de la Diputació de Lleida.

La vicepresidenta primera de la Diputació, Rosa Pujol, ha explicat que "de forma immediata el Bisbat farà el projecte executiu i després buscarem la manera de col·laborar". En aquest sentit ha destacat que "la Diputació de Lleida, com a ajuntament d'ajuntaments, ha d'ajudar a restaurar el nostre patrimoni".

El Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, hi ha agraït la col·laboració de l'Ajuntament d'Alpicat i de la Diputació de Lleida. "Em toca agrair la col·laboració tant de la Diputació de Lleida, a través de l'IEI i de l'Ajuntament d'Alpicat que ens ha cedit la sala Unió per fer les misses", ha dit. El Bisbe ha xifrat entre 130.000 euros i 150.000 euros el cost de les obres de la nau central.