Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Solsona) Casa i Colla és un projecte que encapçala la Parròquia del Sagrat Cor de Sant Guim de Freixenet a través de l’Associació “Amics del Casal de Sant Guim de Freixenet”, entitat que treballa amb consens i suport de la comunitat cristiana.

La finalitat és promocionar allotjaments productius enfocats a obra social i a gestionar activitats per a divulgar la justícia social i la justícia ecològica. Treballen per la dinamització territorial i l’ecologia, el foment de l’ocupació, la integració de les persones i la seva interacció i el sentiment de comunitat.

L’inici d’aquesta associació és de l’any 2011, a Sant Guim de Freixenet, i des d’aleshores han gestionat una hostatgeria de pelegrins, construït un pis social i un alberg de joventut. L’esperit d’aquesta associació és un grup de voluntaris.

Un cop acabat l’alberg, van veure la necessitat de fer-ne difusió i, per la inquietud dels voluntaris, es va decidir enfocar-ho promocionant un món millor. En aquest moment, també es va afegir un petit apartament turístic a Gironella, expandint el projecte.

El 2019 arrenca “Casa i Colla, allotjaments”, organitzant xerrades sobre justícia social i justícia ecològica, amb Josep Maria Mallarach, finançant-ho des d’associacions col·laboradores o fent taquilla inversa. Sempre posant al centre a la natura com font de vida i inspiració.

“El Càntic de les Criatures”, instal·lació artística per integrar-nos en la Natura

El grup promou la creació d’aquesta instal·lació artística, per acompanyar a sensibilitzar els visitants dels allotjaments i altres persones que puguin gaudir de l’exposició que faran itinerar.

S’ha triat l’artista internacional Aldo Cardoso, per la seva trajectòria social. Creador de l’Exposició “Los Guerreros del Agua”(Bolívia), presentada el 2003 als Països Baixos i que va girar per tot Europa, el projecte defensava l’aigua com un bé que ens ofereix la terra i que tots hi tenim dret.

Per a finançar aquesta obra, han creat una campanya de micromecenatge, que es pot trobar al següent enllaç: https://vkm.is/CasaiColla