Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Vatican News) El papa Francesc ha nomenat la germana Alessandra Smerilli secretària interina del Dicasteri per al Servei de Desenvolupament Humà Integral i delegada de la Comissió vaticana Covid-19, “en substitució de Bruno Marie Duffé i d’Augusto Zampini, respectivament secretari i vicesecretari del mateix Dicasteri, que han tornat a les seves diòcesis”.

Tal com ha difós la Santa Seu, el papa ha decidit, per tant, que la direcció de la Comissió vaticana Covid-19 estigui composta pel cardenal Peter Turkson, Prefecte del Dicasteri, la germana Alessandra Smerilli i el pare Fabio Baggio, subsecretari de la Secció de Migrants i Refugiats.

Nascuda a Vasto (Chieti, Itàlia) el 1974, Smerilli és religiosa de les Filles de Maria Auxiliadora. Doctora en Economía Política a la Facultat d'Economia de la Universitat La Sapienza de Roma, es va doctorar en Economia a la School of Economics, University of East Anglia a Norwich, al Regne Unit. Professora d'Economia Política a la Pontifícia Facultat de Ciències de l'Educació Auxilium de Roma. Actualment és consellera de l'Estat de la Ciutat del Vaticà i consultora del Sínode de bisbes.

Des del mes de març és subsecretària del Dicasteri, així com a coordinadora del Grup de Treball Econòmic de la Comissió Vaticana Covid-19. Com a secretària ocupa el lloc de Duffé, que va deixar el ministeri al juliol, i com a delegada de Grup de Treball substitueix Zampini. Aquest últim també deixa el Dicasteri i torna a servir a la seva diòcesi d'origen, a Argentina.

Des de la doctrina social de l'Església

“Estic agraïda a el Sant Pare per l'exigent tasca que m'ha cridat a assumir, i demano a el Senyor que m'ajudi a honrar aquesta crida amb esperit d'obediència a l'Església, amb la humilitat, la passió, la creativitat i la capacitat d'escolta que això requereix. El meu desig i compromís és poder servir a la missió de l'Església el millor possible, durant el temps que el Papa consideri oportú”, ha dit la religiosa.

La germana Smerilli assegura que pot comptar “amb l'esperit de comunió i col·laboració de tot el Dicasteri, així com dels nombrosos socis internacionals que col·laboren amb la Comissió Covid, per a la promoció integral de la persona i la cura de la creació, promovent i desenvolupant aquells principis de la doctrina social de l'Església als que el papa Francesc ens crida constantment per a la construcció d'un món millor “.

A la pàgina web del Dicasteri s'ha publicat també una declaració de Zampini: “Agraeixo a el Sant Pare que m'hagi confiat la difícil tasca de coordinar la Comissió vaticana Covid-19 i de servir com a secretari adjunt del Dicasteri. Ara que la Comissió està preparada per entrar en una nova fase, i en comunió amb el meu bisbe, he demanat al Papa Francesc que em permeti tornar a la Diòcesi. Confio que, sota la direcció de la Germana Alessandra Smerilli, la Comissió podrà seguir el camí per ajudar a la gent i a la planeta a sortir d'aquesta difícil situació”.