Vés al contingut
Catalunya Religió

(Ramon Bassas - CR) Si no és la més jove de les persones entrevistades aquest estiu, cosa que la cortesia m’impedeix d’averiguar, l’Alba Sabaté és la més moderna, això segur. Ho dic perquè tria “Shallow”, de Lady Gaga i Bradley Cooper, com a cançó d’estiu. El tema encara no té ni un any i va ser composta per a la pel·lícula Ha nacido una estrella (EUA 2018), que tots dos també protagonitzen, esdevenint un èxit rotund. “M’agrada especialment per la seva música” —m’explica—, “té un efecte emotiu i motivador alhora;la lletra a més, parla de superar-se, de vèncer les dificultats i de trobar la manera de no rendir-se”.

“La recomano perquè, tot i ser relativament una novetat, crec que reuneix totes les característiques per convertir-se en un d’aquells temes clàssics” —afegeix— “i també per la certa màgia que desprèn la conjunció de la música amb les veus que la interpreten. Tot plegat, transmet molta força.”

L’Alba Sabaté, que és de Sant Carles de la Ràpita i parla un tortosí deliciós, és periodista i treballa a l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, en recerca i comunicació de la Universitat Ramon Llull. Abans, ha treballat en comunicació corporativa d’institucions dedicades al sector social i també de la salut, a banda de col·laborar amb alguns mitjans de comunicació locals, com La Veu de l’Ebre. Ara també col·labora a Catalunya Religió. “Ho faig amb temes vinculats al diàleg interreligiós. La majoria estan molt vinculats a l’activitat que tinc a l’Observatori. Catalunya Religió permet explicar històries, donar veu als seus protagonistes i posar cara a la realitat diversa i enriquidora que tenim”, diu.

“¿Però a tu la música t’agrada força, oi?” —que li dic—. “Sí, crec que la música és un espai d’expressió i creació essencial, que ens permet també evadir-nos, divertir-nos, recordar”. “I n’has fet mai?”. ”La música sempre ha estat present al meu voltant d’una manera o una altra —fa—. “De molt petita, anava amb la meva àvia a cantar a la coral del poble, crec que és d’ella de qui he heretat aquest interès. Després vaig voler aprendre a ballar la ‘jota rapitenca’” —la dansa tradicional de la localitat, acompanyada per la música de la rondalla— “i vaig estar amb l’esbart dansaire més de dotze anys. Alhora, vaig aprendre a tocar la guitarra i la dolçaina”. Doncs sí, aquesta noia, d’això, també hi entén.

De fet,diu que aquest estiu té previst anar a un dels concerts de jazz que fan setmanalment a la terrassa de la Pedrera, a Barcelona. “Hi he estat altres estius i els grups que hi participen m’han agradat molt. A banda, l’espai i les vistes mentre es pon el sol a Barcelona són espectaculars”. Que ho digui algú que ha crescut al costat del Delta té un enorme valor, penso. I li dic. ”Ah, el Delta... en aquesta època ja comença a dibuixar el groc de l’arròs a punt de segar”.

A l’Alba li va agradar que Catalunya Religió, “tot i ser d’arrel catòlica, tenia un gran interès per mostrar la diversitat de confessions i conviccions que hi ha a Catalunya i les accions i esforços que es realitzen per promoure el diàleg intercultural i interreligiós. A més, l’esperit de comunitat i d’unió que va promoure la creació de la publicació és un exemple de col·laboració a seguir.” També destaca que el portal “ha seguit el camí de moltes iniciatives digitals que han sorgit els darrers anys; així, després de consolidar-se a l’espai online i comptar amb una comunitat a les xarxes socials, ha fet el salt al paper. Crec que això demostra no només una evolució molt positiva, sinó també l’existència d’un públic fidelitzat”. A veure si eren això els “fidels” dels que parlen a missa, penso. Però no li dic.

I com veus Catalunya Religió en el futur? “Em sembla que seguirà el batec de les seves institucions fundadores, essent també un espai d’obertura, que promou la transparència i dona veu a històries que no sempre en tenen als mitjans generalistes. Seguint la línia actual, crec que Catalunya Religió continuarà consolidant-se com a mitjà referent i veu autoritzada sobre el fet religiós”. Doncs esperem que sigui amb tu i aquesta força.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.