Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 28/10/2010

L'ajuntament de Barcelona, d'una banda, -que convida a penjar banderes catalanes-, i l’Arquebisbat -amb una altra iniciativa amb cartells del papa- fan una crida als ciutadans a guarnir els balcons per donar la benvinguda a Benet XVI.

La iniciativa de l’Ajuntament es publica aquest dimecres als principals diaris de la ciutat amb un Ban de l’Alcalde. Jordi Hereu dóna la benvinguda a Benet XVI i li presenta la ciutat com “tolerant, oberta i plural, capaç d’integrar i donar cabuda a totes les religions i cultures” i afirma que la història de Barcelona “ningú la podria entendre sense l’aportació fonamental que l’Església catòlica i tots aquells que professen la religió catòlica han fet i fan a la nostra manera de ser col·lectiva i als valors que avui propugnem”.

L’alcalde Hereu demana que “més enllà de les creences” els ciutadans “siguem els millors amfitrions de Sa Santedat” i recorda que “milions de persones tindran posada la mirada sobre la ciutat”. Per això, “com a capital de Catalunya” proposa que “engalaneu balcons i finestres i que ho feu amb la senyera, la nostra bandera, la que a tots els catalans i catalanes ens identifica, representa i agermana”.

Aquesta crida coincideix amb la que va fer fa pocs dies Òmnium Cultural, a la que s’hi han sumat diverses entitats. Òmnium està repartint a la seva seu banderes gratuïtes per la gent que vulgui penjar-les en el seu domicili, de manera que siguin visibles per tota gent que vindrà la ciutat.

Per la seva banda, l’arquebisbat de Barcelona també està repartint balconeres per engalanar la ciutat. En aquest cas són reproduccions del cartell de la visita i s’estan distribuint en diverses parròquies. L’arquebisbat s’està centrant en la distribució en els carrers per on passarà el recorregut que farà el papa d’anada i tornada des la seu de l’arquebisbat a la Sagrada Família.

D’altra banda, l’Ajuntament també ha emès un extens comunicat en el que estima en 30 milions d'euros els ingressos directes que generarà la visita a la ciutat, i que l'esdeviment arribarà al 18 per cent la població mundial. El cost municipal serà de 370.000 euros.

En la mateixa nota, l'Ajuntament informa sobre l’afectació que tindrà la visita de Benet XVI a Barcelona, especialment al voltant de la Sagrada Família, la catedral i de l’Obra del Nen Déu. Tota la informació es troba en un web monogràfic sobre la visita, i és una informació destacada en la portada de la pàgina municipal.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.