Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Sant Feliu) Amb una participació de quaranta persones aquest dijous va tenir lloc la taula rodona 'Per un treball decent. Quan treballar no és suficient per viure amb dignitat', a la sala d'actes de l'Ateneu Santfeliuenc, a Sant Feliu de Llobregat, organitzada per l'equip de Pastoral Social i Obrera de la Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. 

En la intervenció final, el bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortés va afirmar la dignitat del treball i el factor humà per sobre dels mitjans materials d'acord amb la doctrina social de l'Església i la necessitat de mantenir en circumstàncies canviants i diverses les conviccions profundes sobre el treball i la dignitat de la persona i del col·lectiu laboral.

En les seves intervencions, Emili Ferrando, membre de l'equip diocesà, va glossar els avenços històrics fets per dignificar el treball i les dificultats i esperances actuals. Va seguir el testimoni de l'Alba Gómez, treballadora jove i militant de la JOC i de mossèn Pepe Rodado, delegat de pastoral obrera d,e l'arquebisbat de Barcelona que van relatar els seus periples laborals plens d'incerteses i les dificultats per crear consciència col·lectiva amb els companys de treball per la gran mobilitat laboral i que permetrien reclamar amb més força allò que és de justícia. 

Algunes intervencions i subratllats dels assistents apuntant a les accions i testimonis que calen avui van cloure l'acte.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.