Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Agrupació Ilerdenca de Pessebristes) L’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, propera la festa i Romeria dels Fanalets de Sant Jaume, ha fet pública la convocatòria del LXXVIII Concurs dels Fanalets de Sant Jaume, mitjançant l’edició de les bases que el regeixen.

Els fanalets hauran de ser presentats a la bapella del Peu del Romeu (carrer Cavallers 2), seu de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, el dilluns 15 de juliol,  de 6 a 8 de la tarda. En aquesta capella quedaran exposats al públic fins el dimarts 23 de juliol, dia que hauran de ser retirats pels seus autors per tal d’assistir a l’acte de lliurament de premis, que tindrà lloc a les 8 de la tarda d’aquell mateix dia, a la sala d’actes de la regidoria de cultura, a la casa dels gegants.

Les bases del concurs demanen que els fanalets siguin de construcció manual, originals i  inèdits, alhora que caldrà que estiguin sostinguts a l’extrem d’un bastó o d’una canya. El jurat tindrà en consideració, a més a més de la imaginació i el bon gust, la simbologia religiosa i tradicional dels fanalets presentats a concurs i la temàtica dels mateixos, d’acord amb les característiques de cada un dels premis que s’atorguin.

Els fanalets que a judici del jurat mereixin distingir-se per la seva originalitat, treball artístic, presentació i bon gust podran accedir a algun dels 13 premis que es lliuraran als millors fanalets, patrocinats per diverses entitats i associacions com els Amics de la Seu Vella, el Cercle de Belles Arts, la FECOLL o els Armats de Lleida entre altres. Tanmateix la Paeria, la Diputació i la Generalitat atorgaran un premi al col·legi, esplai, casal d’estiu o entitat veïnal o social que aporti la millor selecció o conjunt de fanalets al concurs.

Per poder confeccionar artísticament els propis fanalets, l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes ha organitzat conjuntament amb altres associacions entitats diversos tallers de fanalets que podeu consultar al seu web.