Dia:  Dissabte, 7 de novembre
Hora:  a les 11:30
Lloc:  Palau Episcopal . Tortosa
Organitza:  Catalonia Sacra
Preu:  5.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Palau Episcopal
Carrer Cruera, 9, 43500, Tortosa
Visita guiada

CANCEL·LAT · Visita al Palau Episcopal de Tortosa

El Palau Episcopal de Tortosa és una de les mostres arquitectòniques més reeixides de l'arquitectura civil catalana de les primeres dècades del segle XIV.

El seu principal promotor, el bisbe Berenguer de Prats (1316-1340), va encarregar un potent edifici, totalment obrat amb carreus de pedra arenosa procedents de les pedreres de Flix. En moment en que fou obrat, es trobava ubicat entre la catedral romànica i el riu Ebre, depassant els límits de la vella muralla islàmica de la ciutat. La seva construcció tenia per objectiu mostrar de forma ben evident tant el poder religiós com secular del cap del bisbat de Tortosa.

Els elements més singulars d'aquest edifici són dos: el pati i la capella. Pel que fa al primer element, fou resolt amb galeries d'arcs apuntats sostinguts per fines columnes i capitells vegetals situades a dues bandes del primer pis.

Pel que fa a la capella està molt ben conservada, malgrat el pas del temps i els esdeveniments bèl·lics pels quals ha passat la ciutat els darrers segles i que han afectat de forma molt intensa altres parts de l'edifici. Presenta una coberta en volta de creuria, pintures murals en compte de vitralls als finestrals fingits, i una extraordinària portalada ornada amb escultures de quatre sants bisbes i al timpà una Mare de Déu i el Nen, flanquejada per àngels, que ha estat relacionada amb l’escultor Guillem Seguer.

 

Foto: Bob Masters | Patrimoni Gencat

 

Durada 90 minuts (aprox.)

Guia Sr. Joan Hilari Muñoz

Observacions Activitat amb reserva prèvia

 

Més informació 

 reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)

 

Un cop confirmades i pagades les entrades Catalonia Sacra no admetrà canvis ni devolucions. Catalonia Sacra es reserva el dret de canviar o anul·lar qualsevol activitat de l'agenda per causes de força major.