Dia:  Dissabte, 5 de febrer
Hora:  a les 11:00
Lloc:  Centre Zen Nalanda. Barcelona
Telèfon:  93 450 39 87
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Centre Zen Nalanda
Carrer de l'Agregació, 44, 08041, Barcelona
Visita guiada

Visita al Centre Zen Nalanda

El Centre Zen Nalanda ens obre les portes i ens explicarà les seves ensenyances i les pràctiques que segueixen

Les inscripcions són gratuïtes i es podran realitzar al Centre Cívic de referència.

Centre Cívic del Carmel: Carrer del Santuari, 27, 08032 Barcelona. Telèfon932 56 33 33

Diversitats de culte a Horta-Guinardó

Un any més, en aquesta 3a edició i durant tot el primer trimestre de 2022 el Servei d'Interculturalitat d'Horta Guinardó, conjuntament amb els Centres Cívics del Districte, proposen un cicle de visites per diferents centres de culte del territori.

La diversitat religiosa i espiritual d’una ciutat es manifesta de maneres ben diverses. La millor manera de conèixer-les és acostar-se als espais de culte, entrar-hi, visitar-los, preguntar i tenir l’oportunitat de parlar amb les persones que hi freqüenten i s’hi reuneixen.

Programació de visites a les diversitats de culte a Horta-Guinardó – 1r trimestre 2022 (GENER, FEBRER, MARÇ)

1 – CENTRE CÍVIC GUINARDÓ – Dimecres 26 de gener a les 18 h

La religió jueva és la primera de les grans religions monoteistes (la segueixen el cristianisme i l’islam), i neix al voltant de l’any 2500 aC. Es calcula que avui dia hi ha uns catorze milions de fidels arreu del món. Les persones fidels al judaisme (jueus/jueves) creuen que només hi ha un Déu i tenen un llibre sagrat, que és la Torà. Us convidem a visitar la Comunitat Jueva Bet Shalom, on podrem conèixer de prop i conversar amb la comunitat.

El punt de trobada es confirmarà a les persones inscrites per correu electrònic.

2 – CENTRE CÍVIC EL CARMEL – Dissabte 5 de febrer a les 11 h

Què és el Zen? La paraula Zen significa meditació i defineix una de les escoles budistes on es practica la meditació asseguda. El Zen va ser ensenyat per Buda a l’Índia, posteriorment va ser introduït a la Xina i al Japó.

El Centre Zen Nalanda ens obre les portes i ens explicarà les seves ensenyances i les pràctiques que segueixen. Ens trobarem al Centre Zen Nalanda (C/Agregació, 44).

3 – CENTRE CÍVIC MATAS I RAMIS – Dimecres 16 de febrer a les 11 h

Les Hermanas Carmelitas de San José, vinculades a l’Església Mare de Déu del Carme, ens obren les portes. Presents a quatre països (Espanya, Itàlia, Mèxic i Colòmbia) la seva identitat ve marcada pel carisma de la seva fundadora la Mare Rosa Ojeda. S’organitzen i viuen en diferents comunitats fraternes, amb un estil de vida de família, basant-se en la senzillesa, la bondat i l’alegria que es fa visible en la seva vida quotidiana.

Visitarem el museu de la congregació, la capella i el claustre. Ens trobarem al centre de culte (C/Lloret de Mar, 66).

4 – CENTRE CÍVIC CASA GROGA – Dimecres 2 de març a les 18 h

Una de les expressions espirituals que hi ha al Districte és el sufisme. Segons els mateixos sufís, el sufisme (tasawwuf) representa la dimensió espiritual de l’islam. Aquesta religió té un rerefons espiritual molt potent on expressions artístiques com la música, la poesia i la dansa tenen un paper molt important. Durant el mes de març visitarem el Centre Sufí Naqshbandi Haqqani.

Si tens ganes de saber en què consisteix aquesta pràctica espiritual i de conèixer-la de primera mà, t’hi esperem. Ens trobarem al centre de culte (C/ Pere Llobet, 3).

5 – CENTRE CÍVIC LA TEIXONERA – Dimecres 30 de març a les 18 h

L’Islam és una religió abrahàmica monoteista basada en l’Alcorà. Va ser fundada al segle VII i té 1.300 milions de fidels a tot el món. Vols saber qui era el profeta Mahoma i quin són els cinc pilars de l’Islam?

Et conviden a visitar Centre Cultural Islàmic del Carmel per conèixer en profunditat i descobrir de primera mà totes les particularitats d’aquesta fe. Ens trobarem al Centre Cívic (C/ Arenys, 75).Anima’t a conèixer la diversitat de creences que conviuen als barris de Barcelona!

*S’anirà informant de les mesures covid-19 per a l’activitat d’acord amb la normativa vigent del moment.