Dia:  Dimarts, 28 de setembre
Hora:  a les 11:00
Lloc:  ▶️ Casa Virupa . Tavertet
Organitza:  Casa Virupa
Telèfon:  93.198 01 09, de dijous a diumenge de 10 a 13 hi de 18 a 20 h
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
▶️ Casa Virupa
Carrer del Castell, s/n, 08511 , Tavertet
Trobada

Visita d'Asanga Vajra Rimpotxé a Tavertet

Presencial i Online

 

VISITA EXTRAORDINÀRIA DE ASANGA VAJRA RIMPOTXÉ
Història de la tradició Sakya i iniciació de Heruka Vajrasattva

Sa Eminència Asanga Vajra Rimpotxé, futur cap de llinatge de la tradició Sakya, i un dels mestres de la nova generació de lames vajrayana millor preparats, visitarà Casa Virupa i donarà ensenyaments sobre la tradició Sakya al matí i la iniciació de Heruka Vajrasattva per la tarda.

Breu història de la tradició Sakya | Dimarts 28, 11h
Sa Eminència donarà uns ensenyaments en què parlarà de la història de la gloriosa tradició Sakya, formada per grans practicants, monjos i laics, que han sostingut les seves pràctiques i ensenyaments des de fa milers d’anys.
Aportació mínima recomanada: 15 €

Iniciació de Heruka Vajrasattva | Dimarts 28, 18h
Dorje Sempa o Vajrasattva simbolitza allò que no es pot conceptualitzar doncs representa l’estat de la puresa fonamental (el Dharmakaya) i per això la seva naturalesa es troba més enllà del que expressable.
És una figura que pertany al budisme tàntric, i és utilitzada en els preliminars no comuns com a suport per a reunir una gran acumulació de mèrit i aconseguir així la purificació completa del nostre cos, paraula i ment.

Les pràctiques de Vajrasattva són comuns a totes les escoles de budisme tibetà i s’utilitzen tant per purificar els enfosquiments com perquè l’estudiant Vajrayana pugui progressar més enllà de les pràctiques preliminars a les diverses pràctiques yóguicas del tantra i també per purificar qualsevol vot tàntric trencat després de la iniciació. Com a tal, la pràctica de Vajrasattva és un element essencial de la pràctica del budisme tibetà. A més de la pràctica personal, es considera que el mantra de Vajrasattva té la capacitat de purificar el karma, portar pau i manifestar l’activitat il·luminada, així com ser útil en els processos de mort.

Vajrasattva Yab-Yum (Pare-Mare) és inseparable del cos natural del Buda, el Buda Primordial. És aquesta mateixa base de puresa la que fa possible les pràctiques de purificació.

Aportació presencial regular: 30 €
Aportació presencial membres Casa Virupa: 22,50 €
Aportació mínima recomanada en línia: 15 €

Sobre l’aportació econòmica per a aquesta activitat

Actualment Casa Virupa es troba en procés de consolidació. Som un centre molt jove i amb pocs recursos, ja que no comptem amb sponsors i ningú rep un sou a la nostra organització. Per això demanem per favor que es valori la possibilitat de fer un donatiu per aquesta activitat, encara que la participació sigui online.

Considerem que l’aportació mínima per als esdeveniments en línia és de 15 € per ajudar-nos a sufragar les despeses que una activitat així implica. Qualsevol aportació superior a 15 € ens ajudarà en el desenvolupament de les nostres activitats.

Agraïm enormement la seva col·laboració i comprensió.

Biografia de Sa Eminència Asanga Vajra Rimpotxé
La seva Eminència Khondung Asanga Vajra Sakya Rimpotxé és el fill de S.E. Khondung Ani Vajra Sakya Rimpotxé, el segon fill de la família Phuntsok Phodrang i Dagmola Chimey la. També és nét de S.S. Dagchen Rimpotxé i, per tant, és un descendent directe de la nissaga ininterromput de Khon que es remunta a 1073.
Asanga Rimpotxé es va formar al Monestir Tharlam. A l’edat de dotze anys, Asanga Vajra Rinpoche va fer l’examen de la Puja de Vajrakilya i va dirigir a la congregació de lames en Sakya Center a Rajpur, Índia, convertint-lo en el més jove a aprovar amb èxit aquest ritual religiós tan complex, rigorós i extens que lidera el partit. Actualment està estudiant a Sakya College a Rajpur, sota la tutela de Ven. Khenpo Gyaltso la, l’abat principal d’aquest prestigiós centre d’estudis.