Dia:  Dijous, 22 de juliol
Hora:  a les 20:00
Lloc:  Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes . Barcelona
Preu:  12.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Baixada del Monestir, 9 , 08034 , Barcelona
Concert

Vespres musicals a Pedralbes: "Orient.cat"

Intèrprets: Quintent Montsant (Marta Cardona, violí; Albert Carbonell, violí; Miquel Córdoba, viola; Oriol Aymat, violoncel i Pere Olivé, percussió).

Amb aquest nou cicle Vespres Musicals la música torna a sonar al monestir de Pedralbes de la mà d’algunes de les intèrprets musicals més destacades del país. Els dijous de juliol, el claustre s’omple de música amb una programació que evoca la tradició musical i com aquesta es reinterpreta a través de la visió personal de creadors i intèrprets així com l’enfocament revolucionari d’alguns dels grans compositors de la història de la música. Uns Vespres musicals oberts a un públic divers que reprenem amb entusiasme en un entorn excepcional a l’aire lliure.

Direcció artística del cicle: Dani Espasa

El Quintet Montsant és un projecte creat per destacats músics catalans que, més enllà de portar una àmplia i dilatada trajectòria orquestral, de música de cambra i en el camp de les noves músiques, senten la necessitat de fer música junts. La idea del grup és abordar el repertori contemporani creat o arranjat per a quartet de corda i percussió, oferint als espectadors una col·lecció de músiques tacades per la influència ètnica. Units per la idea que la música no té etiquetes i que cal apropar el repertori actual a l’espectador, el quintet presenta un concert atípic i desenfadat que mescla tradició i contemporaneïtat en el més pur estil segle XXI. Aquest programa presenta un repertori format per obres de compositors contemporanis catalans i d’arreu del planeta on el fil conductor és l’orientalisme. Orient.cat mostra com els compositors es nodreixen d’elements com ara els ritmes d’amalgama, harmonia amb un fort regust modal i estructures pròpies del que s’ha conegut com a minimalisme. També hi podem escoltar taques de flamenc, jazz i del llenguatge rítmic indi Konakol. 

Programa

Viaggio a Italia de Giovanni Sollima; Orient Express* de Conrad Setó, 5 Miniatures de Sulchan zinzadse, Illa de l’aire* de Jaime Basulto; Strange Humors de John Mackey; Si muove de Miquel Àngel Cordero; Isma’a de L. Darling; Puente trans-arábigo de Ricardo Lorenz (*encàrrecs del Quintet Montsant).

Observacions: Imprescindible la reserva prèvia

Aforament: Places Limitades.

ENTRADES