Dia:  Dimecres, 29 de maig
Hora:  de 10:00 a 14:00
Lloc:  Ateneu Universitari Sant Pacià - Sala Sant Jordi. Barcelona
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Ateneu Universitari Sant Pacià - Sala Sant Jordi
Carrer de la Diputació, 231, 08007 , Barcelona
Jornada

Els tresors catedralicis i parroquials de Catalunya

VI Jornada de Museus Diocesans i Patrimoni de l'Església a Catalunya

La sala Sant Jordi de l’Ateneu Universitari Sant Pacià acull aquest 29 de maig de 2019 la VI Jornada de Museus Diocesans i Patrimoni de l’Església a Catalunya. Aquesta iniciativa organitzada pels museus diocesans de Catalunya es proposa reflexionar sobre la història i la realitat dels tresors catedralicis i parroquials, peces clau en el panorama museològic català.

A les catedrals i grans esglésies medievals i modernes catalanes, com arreu d’Europa, els objectes valuosos destinats al culte es desaven en llocs protegits que rebien el nom de thesaurus. El programa d’aquesta jornada es centra en l’estudi d’aquests tresors que contenen relíquies i materials luxosos i rars. El tresor incorpora alhora una dimensió de memòria col·lectiva i de Wunderkammer que ja antigament es podia mostrar als visitants il·lustres: esdevenia així un protomuseu.

Inscripció gratuïta

Aquesta proposta formativa, que compte amb la col·laboració de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes, és oberta a tothom. La inscripció gratuïta a aquesta jornada es pot fer abans del proper dimarts, 28 de maig de 2019.

Inscripció gratuïta: https://bit.ly/2wg0zfH