Dia:  Dissabte, 19 d'octubre
Hora:  de 10:30 a 13:00
Lloc:  Can Barra. Sant Quirze del Vallès
Organitza:  Departament de Cant Gregorià dela Federació Catalana d'Entitats Corals
Preu:  20.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Can Barra
Passeig de Can Barra , 08192, Sant Quirze del Vallès
Taller

Taller de cant gregorià i polifonia a Sant Quirze del Vallès

XII JORNADA DE CANT GREGORIÀ i POLIFONIA

A càrrec de Ramon Vilar i Herms

Adreçada a tots els membres de les entitats de la FCEC i de tots els Grups de Gregorià que ho desitgin, així com a tots els qui hi estiguin interessats, coneixedors del tema, directors de cors, conservatoris de música, mestres, comunitats religioses, divulgadors i als qui vulguin introduir-se en el coneixement d’aquesta importantíssima part de la història de la música.

 

CONTINGUT DEL TALLER

 

LA RELACIÓ ENTRE EL CANT GREGORIÀ I LA POLIFONIA

Des del naixement de la polifonia, moltes peces del repertori del cant pla o gregorià han estat tractades polifònicament a través dels segles. Dit d’una altra manera, moltes peces de cant gregorià són a la base de desenvolupaments polifònics importants com a cantus firmus o com a fesomia modal.

La sessió taller que oferim enguany es proposa analitzar i experimentar –a través de l’audició i del cant- aquesta relació entre ambdós llenguatges, monòdic i polifònic, a través d’algunes obres de diferents èpoques (Victoria, Bach, Brahms, Durufle, Kodaly...) i la seva aplicació a la pràctica coral.
 

Orgue: Guillaume Lawless

Guillaume Lawless organista francès resident a Barcelona des de l’any 2000.

Col·labora amb la Capella Reial de Santa Maria del Pi acompanyant-los a Tarragona i el castell de Cardona, i amb els Tallers del Departament de Cant Gregorià de la FCEC .

Actualment és professor de piano i orgue i col·labora en diverses parròquies de Barcelona: Santa Maria Reina, la parròquia francesa i Sant Medir.

 

Direcció: Ramon Vilar i Herms

Professor de cant. Estudis de cant gregorià a la càtedra Félix Huarte del Conservatori de Pamplona, extensió de l’Institut de Chant Grégorienne de Paris.

Professor de direcció coral als cursos de l’Orfeó Lleidatà i À Coeur Joie de Cervera i La Caparrella (Lleida)

Director de la Schola Gregoriana de Catalunya.

 

Horari

 

09:30 Recepció, recollida del material  i inscripcions.

10:00 Taller

13:00 Final del taller

 

Import

 

Membres de la FCEC:          Gratuït

No membres: 20,00€

 

Inscripció

 

Si és del vostre interès, responeu a la convocatòria per e-mail a, quintanacortes@gmail.com Cap del Departament de Cant Gregorià de la FCEC, indicant el vostre nom, número de telèfon i nom de l’entitat de la FCEC si en formeu part.

L’import s’abonarà a la rebuda dels participants

Departament de Cant Gregorià, amb la col·laboració de la Delegació de la Federació Catalana d’Entitats Corals del Vallès i  la coral Il·lustració Artística