×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
Dia:  Divendres, 29 de març
Hora:  a les 16:00
Lloc:  Santa Cecília de Montserrat - Espai d'Art Sean Scully. . Marganell
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Santa Cecília de Montserrat - Espai d'Art Sean Scully.
Carretera BP-1103, Km.5.4 , 08199 , Marganell
Concert

Les Set Paraules de Crist a la Creu, de Haydn, a Montserrat

Conferència-concert de Jordi Clapés i Roger Illa

Les Set Paraules de Crist a la Creu

(Joseph Haydn)

El programa d’aquest concert vol recuperar el context original de l’obra i pretén transmetre al públic els motius pels quals fou creada, així com la importància i contextualització del text bíblic que s’hi utilitza. És per aquest motiu que es planteja una conferència inicial, sota el títol Haydn, entre la devoció i l’encàrrec, en què s’exposaran breument les principals característiques musicals d’aquesta obra i es situarà dins del context de la música religiosa de final de segle XVIII.

La gènesi de l’obra es remunta al 1785, quan una confraria de Cadis va fer un encàrrec al compositor austríac F. Joseph Haydn (1732-1809) en què se li demanà que composés una obra magna per a solistes, cor i orquestra sobre les Set Paraules de Crist a la Creu per a ser interpretada el Divendres Sant a la Catedral de Cadis.

En aquest concert s’interpretarà la transcripció per a piano, publicada poc després de la seva estrena, i s’utilitzarà l’instrument original d’aquesta època, un fortepiano de taula Érard & Frères de 1805.

Roger Illa, fortepiano
Jordi Clapés, musicòleg

 

INSCRIPCIONS