Dia:  Divendres, 8 fins dimarts, 12 d'octubre
Hora:  de 0:00
Hora:  a 23:45
Lloc:  Casa d'Espiritualitat del Miracle. Riner
Organitza:  Casa d'Espiritualitat del Miracle i Facultat de Filologia de la UB
Intervindran a l'acte:  Alba Romanyà, Albert Soler, Antoni Pou, Arnau Vives
Telèfon:  649465814
Preu:  230.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Casa d'Espiritualitat del Miracle
Santuari del Miracle, 25290, Riner

Per saber-ne més

Arxius

Taller

El Senyor dels Anells: treballem la nostra interioritat, al Miracle

L'obra i els personatges de Tolkien com a punt de partida per treballar la nostra interioritat.

La història, la geografia i els personatges de tota mena que habiten la Terra Mitjana de Tolkien poden llegir-se com un símbol de la varietat infinita que pobla la interioritat humana. Muntanyes, coves, llacs, palaus, caus, fortificacions, hòbbits, espectres, mags, herois, llops, orcs, elfs… són imatges arquetípiques de l’inconscient col·lectiu i personal. Les aventures que viuen els protagonistes de la Tercera Edat (l’Edat dels Anells de Poder), les seves trifulgues, penalitats o victòries expressen els avatars de la peripècia humana.
La lectura en clau simbòlica d’El Senyor dels Anells pot acompanyar el creixement personal. Treballar el significat simbòlic dels seus components literaris ajuda a prendre consciència dels trets particulars dels components del nostre inconscient, de com s’expressen, de com ens condicionen o de com ens poden ajudar. Per això diu C. G. Jung: “Qui mira a fora somia; qui mira a dins, desperta”.
—He estat tan ocupat amb la idea de marxar de l’Atzusac, i d’acomiadar-me, que ni tan sols no he pensat en la direcció a seguir —va dir en Frodo. On he d’anar? I per què m’he de regir? Quina haurà de ser la meva empresa? En Bilbo se n’anà a buscar un tresor, anar-hi i tornar-ne, però jo me n’he de desempallegar d’un, i no he de tornar, segons puc esbrinar. 

El Senyor dels Anells, J.R.R. Tolkien