Dia:  Dilluns, 19 d'abril
Hora:  a les 18:30
Lloc:  ▶️ Youtube. Barcelona
Organitza:  Biblioteques de Barcelona
▶️ Youtube
Barcelona, Barcelona
Taula rodona

El sentit d'escoltar, amb Maria Isern i Mapi Rivera

Amb Maria Isern, escriptora i Mapi Rivera, artista i fotògrafa. Què ens diu el món? Com parla la vida? Aprenem a parlar i a caminar, naixem escoltant. L’atenció, el silenci i la comprensió sorgeixen d’aquesta escolta. 

Dins del cicle "El virus del sentit: joves i recerca vital", que se celebra del 12 d’abril al 3 de maig de 2021

Parlar del virus del sentit implica encomanar la necessitat humana de cercar perspectives que ens inspirin sentit a la vida i que fonamentin l'esperit de confiança i recerca interior. En l’actual situació d’incertesa i fragilitat, això es fa més necessari que mai, especialment entre la població jove. A través de l'espiritualitat, l’art, la literatura o l'activisme, les persones convidades ens mostraran diversos camins a través dels quals explorar aquesta cerca vital.

Cicle coordinat per: Dídac P. Lagarriga  

Hi col·labora: Oficina d'Afers Religiosos

Programació

El sentit de la interioritat
Dilluns 12 d’abril a les 18.30 h. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona. Siham Lech-hab, presidenta de Joventut Multicultural Musulmana i Laia Llobera, poeta  i traductora.
Protestar, exigir, comprometre’s socialment és imprescindible, però sovint oblidem un espai proper i íntim, inexpugnable, que cal cuidar.

El sentit de la recerca
Dimecres 14 d’abril a les 18.30 h. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona. Pol Guasch, escriptor i poeta i Teresa Guardans, membre del CETR (Centre d'Estudi de les Tradicions de Saviesa)
Buscar fora, buscar dins, no parar, no conformar-se, la recerca ens mou, la recerca és l’essència de la vida.

El sentit d’escoltar
Dilluns 19 d’abril a les 18.30 h. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona. Maria Isern, escriptora i Mapi Rivera, artista i fotògrafa
Què ens diu el món? Com parla la vida? Aprenem a parlar i a caminar, naixem escoltant. L’atenció, el silenci i la comprensió sorgeixen d’aquesta escolta. 

El sentit de la revelació en l’art
Dimecres 21 d’abril a les 18.30 h. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona. Daniel Ribas, membre d'Audir Jove i Federico Frangi, fotògraf
Les arts com a manifestació d’un espai propi on expressar-nos i on poder canalitzar el món, les emocions i la bellesa.

El sentit del vincle entre religió i joves
Dilluns 26 d’abril a les 18.30 h. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona. Josep Roca Guerrero, graduat en Antropologia Social i Cultural i Rosa Martínez, coordinadora del grup de joves de l'entitat AUDIR pel diàleg
Quin paper juga l’espiritualitat avui? Com s’identifiquen els joves amb les religions? Quines propostes sorgeixen des del mateix jovent?

El sentit dels mestres  
Dilluns 3 de maig a les 18.30 h. Activitat en directe des del canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona. Xavier Mas Cravioto, escriptor i Xavier Melloni, antropòleg i teòleg i fenomenòleg de la religió
Mestres grans i petits, mestres vius i morts, mestres del cor i de la ment, acadèmics i espirituals. Quin valor tenen? Quina responsabilitat té l’aprenent?