Vés al contingut
Data de l'esdeveniment
Adreça (carrer i número)
Plaça del Fossar de les Moreres
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Associació d’Amics dels Gegants del Pi i Colla Gegantera del Casc Antic
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Per saber-ne més

Documents adjunts Media

Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga

La festa començarà amb la plantada al Fossar de les Moreres on es podrà gaudir dels gegants grans i petits del Pi, els de Santa Maria del Mar, els Gonfanons de les dues basíliques, el Lleó de la Ciutat, el Dofí del Casc Antic, la Mulassa de Barcelona i el Ball dels Set Pecats Capitals de Tarragona.

La cercavila farà l’itinerari tradicional, és a dir, travessarà el barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera fins a arribar a la plaça del Pi, al barri Gòtic. Cap a les 20 h el seguici entrarà dins la basílica del Pi, on les diverses peces faran els balls d’honor. L’ordre dels balls serà: el Lleó, el Dofí, la Mulassa, els Gegants de Santa Maria del Mar, els quatre Gegants del Pi i el Ball dels Set Pecats Capitals de Tarragona. S’acabarà amb el moment culminant de la diada, el ‘Ball a quatre’, és a dir, el ball dels quatre gegants grossos de les dues basíliques: el Rei Salomó i la Reina de Saba, l’Elisenda i en Mustafà. És una dansa única a Catalunya que només es balla en aquest acte.

El Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga es fa en aquests primers dies de l’any perquè una de les desfilades més espectaculars d’imatgeria festiva que hi ha documentades a Barcelona es va fer l’any 1601 amb motiu de la canonització de sant Ramon de Penyafort, que té la diada el 7 de gener.