Dia:  Divendres, 27 fins diumenge, 29 de setembre
Hora:  de 19:00
Hora:  a 13:30
Lloc:  Centre de cultura La Violeta de Gràcia. . Barcelona
Organitza:  Drukpa Barcelona - Druk Rangshar Kyipe Ts'el
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Centre de cultura La Violeta de Gràcia.
Carrer de Maspons, 6, 08012, Barcelona
Conferència

La Roda de la Vida, amb Drubpön Ngawang Tenzin

VISITA DEL VN. DRUBPÖN NGAWANG, REPRESENTANT DEL GYALWANG DRUKPA A EUROPA

Conferència pública: La Roda de la Vida – mirall de l’existència

Data: Divendres 27 de setembre 2019
Hora: 19h – 20.30h
Lloc: Centre de cultura La Violeta de Gràcia. Carrer de Maspons, 6. M Fontana L3 (enllaç a mapa)
Aportació: Entrada gratuïta
Contacte: drukpa.barcelona@gmail.com

 

Curs: Ensenyaments sobre La Roda de la Vida

Data: Dissabte 28 i diumenge 29 de setembre 2019
Hora:

  • Dissabte: 10:15-13:30 i 16:30-19:30
  • Diumenge: 10. 30h – 13.30h

Lloc: Centre Drukpa BARCELONA. Carrer de Badia 24. M Fontana L3 (enllaç a mapa)
Aportació:

  • 1/2 jornada: 20 € 1 jornada: 35 € Cap de setmana: 55 €
  • Estudiants i aturats-es: 1 jornada: 20 € F de s: 30 €

Contacte i inscripcions: per correu drukpa.barcelona@gmail.com o bé al centre abans de començar.

 

La Roda de la Vida – mirall de l’existència

Representació tradicional de la visió budista de l’existència mundana, la Roda de la Vida, o roda de les existències, és un dels símbols més importants del budisme mahayana i la trobem representada a l’entrada de gairebé tots els temples budistes de la regió de l’Himàlaia, inicialment per ensenyar la profunda filosofia budista de la vida a persones senzilles, agricultors o pastors, encara que la rica iconografia de la Roda de la Vida es pot interpretar en diferents nivells de comprensió filosòfica.

La roda està composta per quatre cercles concèntrics, quatre miralls on, d’una banda, podem veure’ns per arribar a comprendre en quin món estem vivint ara, i que, de l’altra, ens mostren el camí necessari que podem seguir per sortir, si volem – doncs cada ésser és responsable del seu destí -, del cicle repetitiu de les existències, naixements i morts, que ens manté en el sofriment, dominats i dominades per l’orgull, l’enveja, el desig, l’estupidesa, l’avidesa i l’ ira o enuig.

Amb aquest ensenyament Vn. Drubpön Ngawang ens inspira a reflexionar sobre la nostra experiència personal i a aplicar-la en les nostres situacions de la vida diària.

 

Vn. Drubpön Ngawang Tenzin

El Venerable Drubpön Ngawang Tenzin Pagsam Yongdu, és el representant oficial de Sa Santedat el Gyalwang Drukpa i el llinatge Drukpa a Europa, i dirigeix la congregació Pel Drukpay Tcheusok (Drukpa Plouray) a Bretanya – França, seu del llinatge Drukpa a Europa.

Mestre realitzat de retirs i meditació; ensenya, dirigeix retirs espirituals i aconsella els estudiants Drukpa. També vetlla pel desenvolupament del “Jardí de meditació”, una infraestructura dedicada a les persones que volen portar a terme retirs espirituals individuals de durada curta o mitjana.

Al llarg de l’any visita els diferents centres Drukpa europeus on dirigeix retirs col·lectius i aconsella als estudiants del llinatge Drukpa.

Va néixer a Chungkhar – Bhutan, els seus avantpassats van ser tots practicants excel·lents i alguns d’ells van ser mestres realitzats de Dzogchen. El seu llinatge familiar és molt conegut a Bhutan.

Sa Santedat l’anterior Dudjom Rinpoche va poder veure amb anticipació que les activitats de Drubpön Ngawang serien de gran benefici per a molts éssers i va aconsellar al seu pare que el confiés a S.E. el I Thuksey Rinpoche, cosa que va fer. Sent molt jove va ingressar al monestir principal del llinatge Drukpa a Darjeeling i va passar més de 12 anys servint humilment S. E. el I Thuksey Rinpoche.

Per consell d’aquest últim va realitzar el retir de tres anys, tres mesos, tres setmanes i tres dies, i després, a petició de Sa Santedat el Gyalwang Drukpa, es va traslladar a França el 1989.

Sa Santedat el Gyalwang Drukpa diu que “l’única manera fiable de jutjar Drubpön Ngawang és a través de l’autenticitat de la seva ètica, la seva devoció al Guru, la senzillesa de la seva manera de viure i la seva habilitat en les relacions amb els altres”.

 

Web oficial Drukpa: www.drukpa.org
Web oficial Drukpa en espanyol: www.drukpa-sp.org
Web Facebook: www.facebook.com/Gyalwang.Drukpa?fref=ts