Dia:  Dissabte, 21 de novembre
Durant tot el dia
Lloc:  Església de Sant Pere. Vilanova de Bellpuig
Organitza:  Catalonia Sacra
Preu:  5.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Església de Sant Pere
Plaça de Catalunya, 15, 25264, Vilanova de Bellpuig
Conferència

CANCEL·LAT · El retaule gòtic de la Mare de Déu dels Lliris de Bellpuig, amb Alberto Velasco

Conferència davant el retaule de la Mare de Déu del Lliri de Vilanova de Bellpuig, un dels pocs retaules gòtics conservats "in situ" a tota la plana de Lleida.

El retaule de la Mare de Déu del Lliri de Vilanova de Bellpuig és un dels pocs retaules gòtics conservats "in situ" a tota la plana de Lleida. De fet, és l'únic que es preserva a la comarca del Pla d'Urgell. És obra d'un mestre que va treballar en un área molt concreta que comprenia la Segarra, l'Urgell, el Solsonès i la Conca de Barberà. Fins fa poc era un pintor anònim a qui es coneixia com el Mestre de Cervera, degut a un retaule que hi pintà en aquella vila, però darrerament s'ha pogut descobrir que, en realitat, el seu nom era Joan de Rúa i que residia a Montblanc. L'aparició del contracte del retaule de Sant Miquel de Verdú, avui conservat al Museu Episcopal de Vic, és la prova irrefutable que ha tornat a treure a la llum el nom d'aquest mestre, oblidat durant cinc segles.

Hora A determinar

Durada 90 minuts (aprox.)

Guia Dr. Alberto Velasco

Observacions Activitat amb reserva prèvia

 

 

Més informació 

reserves@cataloniasacra.cat

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)

 

Un cop confirmades i pagades les entrades Catalonia Sacra no admetrà canvis ni devolucions. Catalonia Sacra es reserva el dret de canviar o anul·lar qualsevol activitat de l'agenda per causes de força major.