Dia:  Dimarts, 26 de març
Hora:  a les 19:00
Lloc:  Museu Darder . Banyoles
Organitza:  Biblioteca de Banyoles
Museu Darder 
Plaça dels Estudis, 2, 17820, Banyoles
Conferència

"Raimon Panikkar, un esperit contemplatiu", a Banyoles

El dimarts 26 de març a les 19h., Xavier Serra Narciso, llicenciat en filosofia, diplomat en teologia i Ciències Religioses i coordinador de l'Opera Omnia Raimon Panikkar, a Fragmenta Editorial, pronunciarà la conferència "Raimon Panikkar, un esperit contemplatiu", amb motiu del centenari del seu naixement. Va ser a Museu Darder (Plaça dels Estudis, 2, Banyoles), dins la celebració de l'Any Raimon Panikkar.

A banda de gran filòsof, teòleg, pioner del diàleg intercultural i interreligiós, gran viatger i amb una vasta obra reconeguda internacionalment, Raimon Panikkar insistia, alhora, en la necessitat d'aturar-se, fer silenci, buidar cor i ment per deixar un espai contemplatiu on pogués ressonar la veu de l'esperit.

Veurem el paper de la contemplació en l'obra i la vida de Panikkar, tot i amb la proposta de fer una senzilla pràctica meditativa.

«L’acte contemplatiu és un acte de pura espontaneïtat, un acte lliure, no condicionat si no és pel seu propi impuls. La persona contemplativa simplement seu, simplement és, viu. La contemplació és el respir mateix de la vida.» Raimon PanikkarMística, plenitud de Vida, llibre publicat a Fragmenta a l'Opera Omnia Raimon Panikkar.

L'acte ha estat organitzat per la Biblioteca de Banyoles.