Vés al contingut
AM
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Església de Sant Pau del Camp - Sala Abat Safont
Adreça (carrer i número)
Carrer de Sant Pau, 99
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Centre de Pastoral Litúrgica - ISCREB
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Presentació de 'D’on venim. On hem d’anar', d'Antoni Matabosch

Amb David Jou, M. Claustre Solé i Antoni Matabosch, autor

Títol de la col·lecció Emaús del Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona

Hi intervenen:

  • David Jou, físic, poeta i assagista
  • Claustre Solé, doctora en teologia
  • Antoni Matabosch, autor

D’ON VENIM. ON HEM D’ANAR

Des de mitjan segle XIX, la teoria evolucionista ha suscitat grans controvèrsies, tant en el camp científic com religiós. L’autor ofereix una anàlisi d’aquest tema que sacsejà les aigües relativament somortes de la ciència i de la fe cristiana, els efectes del qual continuen ben presents en les societats actuals.

El llibre que tens a les mans exposa una panoràmica de l’evolucionisme i la constel·lació de reaccions i de moviments que hi tenen relació: el paper de Teilhard de Chardin en el canvi de la prevenció a l’acceptació de l’evolucionisme; el debat sobre el tema de l’anomenat pecat original; l’actual crisi de la ideologia del progrés; les anàlisis de l’especialista en informació, Marshall McLuhan; corrents com l’evangeli de la prosperitat, el creacionisme científic i el disseny intel·ligent. Compta també amb l’aportació de David Jou sobre les relacions entre ciència i fe.

La reflexió cristiana sobre Déu creador ens aporta una magnífica base reflexiva per il·luminar molts elements de fons per lluitar contra el greu deteriorament de la vida en la terra.

Antoni Matabosch Soler (1935) és prevere de Barcelona, doctor en Teologia, llicenciat en Periodisme i Història contemporània i diplomat en Ecumenisme. És catedràtic emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya, de la qual va ser degà durant deu anys i professor convidat a la Universitat Catòlica de Lisboa i a la de Montreal. Entre altres càrrecs, també ha estat delegat de Pastoral Universitària, delegat general d’Apostolat Seglar, i delegat d’economia, director de l’Institut Superior de Ciències Religioses (ISCREB), president de la Fundació Joan Maragall, un dels responsables del Parlament de les Religions i membre catòlic en el Grup de Treball Estable de Religions (GTER).