Dia:  Divendres, 5 de juliol
Hora:  a les 19:00
Lloc:  Museu Romàntic Can Papiol. Vilanova i la Geltrú
Organitza:  Grup de Diàleg Interreligiós de Vilanova i la Geltrú
Museu Romàntic Can Papiol
Carrer Major, 32, 08800 , Vilanova i la Geltrú
Taula rodona

Presentació del manifest sobre "El sentit i el propòsit de la vida”, a Vilanova i la Geltrú

En un acte obert a tothom, el grup de diàleg interreligiós de Vilanova i la Geltrú contribuir a generar espais de convivència

Divendres 5 de juliol, a les 7 de la tarda als jardins del Museu Romàntic Can Papiol, es presentarà el manifest sobre "El Sentit i el Propòsit de la Vida". Un document que sorgeix del Grup de Diàleg Interreligiós de Vilanova i la Geltrú, i que vol esdevenir i garantir una plataforma de diàleg de la societat civil religiosa i conviccional per tal d'aportar eines que contribueixin a la cohesió social de la ciutat.

El Grup de Diàleg Interreligiós de Vilanova i la Geltrú és una plataforma que va sorgir a iniciativa de la Regidoria de Convivència i Equitat de l'Ajuntament que, amb l'ajuda de l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR), va crear, ara ja fa tres anys, un espai de trobada i diàleg en què les diverses tradicions religioses presents a la vila poguessin reconèixer-se i parlar entre elles amb regularitat.

L'objectiu és que esdevingui una plataforma de diàleg de la societat civil religiosa i conviccional del municipi per tal de fer possible que les tradicions i comunitats religioses locals contribueixin sinèrgicament a la cohesió social.

Les institucions internacionals com les Nacions Unides, especialment la UNESCO, o el Consell d'Europa inviten les administracions de tots els estats a promoure el diàleg interreligiós i interconviccional com una eina fonamental de cultura de pau i de diàleg. L'àmbit local és l'espai més indicat per dur a terme aquestes iniciatives.

Aquests grups de diàleg interreligiós promouen el coneixement mutu i la generació de confiança i amistat entre membres de diferents comunitats religioses i de conviccions no religioses; el coneixement de les tradicions religioses de l'altre; la comunicació de les propostes, programes i accions del govern municipal, així com de les preocupacions i inquietuds de les comunitats a l'Ajuntament; o les actuacions conjuntes en temes comuns i de solidaritat; a més d'una millora de la seva participació i compromís ciutadà a favor de la cohesió social i la convivència, així com una provada eficàcia de cara a la prevenció de la intolerància.

Després d'un temps de reflexió i debat, el Grup de Diàleg Interreligiós de Vilanova i la Geltrú presenta aquest document sobre "El propòsit i sentit de la vida", que vol recollir allò comú i els diversos accents de les aportacions de les comunitats. És una mostra del compromís de les comunitats amb la societat de la vila, i un exemple de diàleg que es vol obrir al conjunt de la ciutadania.

El manifest inclou aportacions de les diferents comunitats: l'església catòlica, les esglésies evangèliques, la comunitat islàmica, l'església ortodoxa i la fe Baha'i.