Vés al contingut
Conferència de Fra Valentí Serra de Manresa
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Ateneu Terrassenc
Adreça (carrer i número)
Carrer de Sant Quirze, 2
Municipi
Terrassa
Nom de l'entitat organitzadora
L'Ateneu Terrassenc
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment

Presentació del llibre "Entrem dins del pessebre" a Terrassa.

"Entrem dins del pessebre. Unpetit univers a les teves mans", és el darrer llibre escrit per fra Valentí Serra de Manresa publicat per Edicions Morera dins la Col·lecció l'Ermità (núm. 11).

A l'acte hi intervindran Norbert Tomàs, director d'Edicions Morera, el Dr. Àngel-Manuel Hernández Cardona que glossarà l'obra i l'autor Fra Valentí Serra.

El primer pessebre tenia figures? Què caracteritza el pessebre català? Quin és el moviment de les figures marcat pel calendari del pessebre? Què representen la bugadera, el pescador, la dona que fila o el gall?...

L'autor del llibre, arxiver dels caputxins i reconegut estudiós de la cultura popular, fra Valentí Serra de Manresa, ens donarà resposta a aquestes preguntes i a molts altres aspectes curiosos sobre els pessebres populars bastits segons la tradició catalana.

El llibre vol commemorar l'efemèride del 800 aniversari (1223-2023) de l'origen del pessebre que es remunta a l'experiència viscuda per sant Francesc d'Assís el Nadal de 1223 a la població italiana de Greccio.