Dia:  Dilluns, 2 de novembre fins dilluns, 14 de desembre
Hora:  de 17:30
Hora:  a 18:30
Lloc:  Barcelona
Organitza:  Fundació Escola Cristiana de Catalunya - Escola Cristiana de Catalunya
Preu:  143.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Barcelona, Barcelona
Curs

Pedagogia de la convivència en societats amb diversitat cultural i religiosa

Curs on line

Programa ||Inscripcions

Presentació Aquesta formació té com a finalitat oferir recursos per pensar i aplicar l’educació en matèria de diversitat cultural i religiosa. En contextos plurals com el nostre, es fa necessari treballar la convivència a l’entorn escolar. La proposta que presentem neix de l’experiència duta a terme en el projecte educatiu “Espai Interreligiós”, de la Fundació Migra Studium. Mitjançant una aproximació interdisciplinar, reflexionarem sobre els fonaments del procés d’aprenentatge en matèria de diversitat i proposarem activitats pràctiques per tal de poder-les aplicar a l’aula. Destinataris Formació adreçada a docents de Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius. Per realitzar aquesta formació serà necessari disposar d’un ordinador (o un altre dispositiu) que tingui: accés a Internet, càmera, micròfon i altaveus o auriculars (per a les sessions de videoconferència).

Objectius

• Donar a conèixer la reflexió teòrica i la pràctica que neix del projecte educatiu “Espai Interreligiós”.

• Aportar recursos, adaptables a diferents edats, per educar en la diversitat cultural i religiosa.

• Obrir espais de diàleg amb els participants.

 Continguts

1.-Introducció. Com aproximar-nos a una pedagogia de la convivència?

2.-Ètica per conviure

3.-Entorn natural, creences i religions: una mirada transversal

4.-Cartografia de la diversitat

5.-Identitat múltiple, desmuntant estereotips i prejudicis

6.-El cercle de la diversitat

7.-En la frontera: diàleg intercultural i interreligiós

Formadora

Alícia Guidonet, antropòloga i diplomada en Ciències Religioses. Treballa en el món educatiu des de 2007 i a la Fundació Migra Studium des de 2015. És responsable del projecte Espai Interreligiós, que té com a objectiu educar i sensibilitzar grups d’infants, adolescents, joves i adults en l’àmbit del fet religiós, la diversitat religiosa i el diàleg intercultural i interreligiós.

Lloc de realització

Curs online. Abans del curs, els participants rebran un mail amb instruccions per accedir a la plataforma de la formació.

Calendari i horari

El curs té una durada de 15 hores. Data d’inici: 02/11/2020. Data final: 14/12/2020 El curs és de teleformació utilitzant la plataforma moodle. Es recomana però que reserveu els dies 2 de novembre i el 14 de desembre, de 17.30 a 18.30h, ja que es faran aules virtuals.