Dia:  Dijous, 7 de març
Hora:  a les 19:30
Lloc:  Catedral de Barcelona . Barcelona
Preu:  20.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Catedral de Barcelona
Pla de la Seu, s/n , 08002 , Barcelona
Conferència

L’orde del Toisó d’Or i els seus membres, per Pere Molas

La Catedral de Barcelona organitza, del 7 de març al 4 d'abril, el cicle d’activitats «El capítol del Toisó d’or a la catedral de Barcelona».

Es tracta d’un cicle de 5 conferències que permetran descobrir la història de l’estada de Carles V a Barcelona, ara fa 500 anys, a través del patrimoni conservat a la Catedral i que comptarà amb ponències de cinc grans experts.

Les activitats s’inicien aquest dijous amb la visita en format divulgatiu «L’ordre de Toisó d’Or i els seus membres» a càrrec del Dr. Pere Molas (7 de març). També s’han programat «La Barcelona de Carles V: les cerimònies reials» de la Dra. Maria Àngels Pérez Samper (14 de març), «La reunió de Toisó d’Or al cor de la Catedral: l’obra artística de Bartolomé Ordoñez i Joan de Borgonyà» a càrrec del Dr. Marià Carbonell (21 de març),  «L’art del segle XVI a la catedral de Barcelona; itinerari guiat pel patrimoni conservat» del Dr. Joan Yeguas (28 de març) i «La fesomia actual del cor: intervencions i obres artístiques al s. XVII» a càrrec de Joan Bosch (4 d’abril).

Aquestes visites divulgatives es fan el dijous a 2/4 de 8 del vespre i tenen un preu de 20 euros per activitat. La reserva es pot fer via web a tickets.catedralbcn.org. Es pot sol·licitar més informació a turisme@catedralbcn.org.

Del 5 al 8 de març de 1519, el XIX Capítol de l’Orde del Toisó d’Or es va fer al Cor de Canonges de la Catedral de Barcelona. Aquest és un fet de gran rellevància perquè va ser l’únic capítol que no es va celebrar a Flandes en tota la història dels Habsburgo, i indica quina era la ciutat base de Carles V.

Preu per activitat: 20€.

Aforament limitat

Horari: 19.30h

Catedral de Barcelona

Reserva i venda: tickets.catedralbcn.org

Informació: turisme@catedralbcn.org 933100797

DESCÀRREGA DE DOCUMENTS

Programa oficial