Dia:  Dimarts, 4 fins dimecres, 5 de juny
Hora:  de 19:00
Hora:  a 20:00
Lloc:  Sala de graus Albert Calsamiglia - Campus de la Ciutadella de la UPF. Barcelona
Email:  
Telèfon:  93 542 16 11
Sala de graus Albert Calsamiglia - Campus de la Ciutadella de la UPF
Carrer de Ramon Trias Fargas, 25-27, 08005 , Barcelona
Jornada

Ombres i miralls. VIII Lliçons Haas

El darrer treball del professor Alois M. Haas en torn a "L'ombra de Déu" dóna títol a la vuitena edició de les Lliçons Haas "Ombres i miralls" que se celebraran els dies 4 i 5 de juny al Campus de la Ciutadella de la UPF.

Prenent com a punt de partida el simbolisme de la visió i la foscor, les Lliçons Haas proposen un diàleg entre l'estètica i la religió, l'art, la literatura i la música. Hi participaran, entre d'altres, Rafael Argullol, Victoria Cirlot, Julia Hänni i Fernando Prats. 

 

PROGRAMA

Dimarts 4 de juny

19.00 h                Presentació de les Lliçons, a càrrec de Jaume Casals, rector de la UPF, i d’Amador Vega, president de l’Associació d’Amics de la Biblioteca Haas

19.15 h                Lliçó inaugural: “La memoria como espejo del tiempo. Dos ejemplos personales”, a càrrec de Rafael Argullol (UPF)

20.00 h                Inauguració de l’exposició “He aquí las espaldas del que me ve, 2000-2019”, de Fernando Prats, a la Sala de Reflexió de la UPF, amb comentaris a càrrec d’Amador Vega (UPF)

21.00 h Sopar al pati cobert de l’edifici Roger de Llúria

Dimecres 5 de juny 

10.30-11.30 h    “Faith’s Knowledge in Johann Georg Hamann. On the Genesis and Topicality of XVIIIth Century Glaubensphilosophie”, a càrrec de Sylvain Camilleri (Universitat Catòlica de Lovaina, Haas Fellow 2018). Presenta: Raquel Bouso

Pausa i cafè

12.00-13.30 h    Taula rodona: “En torno a Visión en rojo, de Victoria Cirlot”, amb Andrea Soto Calderón (Universitat de París VIII), Luis Jorge Aguilera Gómez (UPF), Pablo Acosta (UPF) i Victoria Cirlot (UPF)

Pausa per dinar

16.00-17.00 h    “La Musica Speculativa: la música como espejo de la realidad en la recepción del Neoplatonismo en Fludd y Kircher”, a càrrec de Sebastián Moro Tornese (Royal Holloway College de Londres, Haas Fellow 2018). Presenta: Anna Serra

Pausa i cafè

17.30-18.30 h    “Rechtsästhetik. La crítica de la representació del Dret”, a càrrec de Julia Hänni (Universitat de Lucerna)

19.00 h Projecció de la videoentrevista —“Ombres i miralls”— a Alois M. Haas conduïda per Amador Vega

Copa de cava

                Cloenda de les Lliçons

 

Organitzadors

Associació d’Amics de la Biblioteca Haas

Grup de Recerca de la Biblioteca Haas (2017 SGR 276)

 

Amb el suport de

CER - Institut de Cultura

UCA d’Humanitats de la UPF - CAR

COFRE (grups de recerca)

Clik

Consell Social

Villasa

 

Comitè científic i organitzador

Dr. Amador Vega (UPF)

Dra. Raquel Bouso (UPF)

Dra. Anna Serra (AABH)

Dr. Ignasi Moreta (UPF)

Sr. Sergi Castellà (UPF)