Vés al contingut
DD
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Església de la Mare de Déu de Ribera
Adreça (carrer i número)
Av. Sant Miquel del Pui, 8
Municipi
La Pobla de Segur
Nom de l'entitat organitzadora
Festival de Música Antiga dels Pirineus (FEMAP)
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Nigra sum. Música per a la Verge de Montserrat, a la Pobla de Segur

DICHOS DIABOLOS

www.dichosdiabolos.com

   

Intèrprets

Inés Alonso, soprano
Emiliano Riveroll, corneta
Cristina Altemir, violí
Alfonso Barreno, baixó i baixonets
Dimitri Kindynis, viola de gamba
Marc Sumsi, clavicèmbal

 Programa

Obres de J. P. Pujol, J. Cererols, P. Bruna, J. Barter, G. Menalt, F. Valls, S. Durón, B. de Selma y Salverde, P. Ruimonte i P. Rosés.

 

A partir del segle XVII la iconografia de la Verge de Montserrat incorpora una novetat dràstica: substitueix els àngels músics, propis de la pintura gòtica, per joves cantaires i instrumentistes pertanyents a la famosa Escolania de Montserrat. Es tracta d'un projecte figuratiu inusitat —únic a Catalunya i probablement a Europa— que testifica el paper central que tenia la música en la vida diària de l'abadia. Durant l'últim terç del segle, l'Escolania era una veritable potència en educació musical i no hi havia pràcticament cap capella espanyola sense algun antic escolanet integrant la seva plantilla. Nigra sum explora el repertori marià de la Catalunya del segle XVII; especialment, a través de la figura de Joan Cererols, mestre de capella del monestir de Santa Maria de Montserrat durant trenta anys, i un dels autors més notables del barroc primerenc hispànic. Les obres del programa estan extretes en la seva major part del denominat “Fons Verdú”, una col·lecció musical poc coneguda, avui a la Biblioteca de Catalunya, provinent de la col·legiata de Santa Maria de Verdú, que proporciona un excel·lent panorama de la vida musical hispànica de la segona meitat del segle XVII, amb alguns dels autors catalans més importants, però també d’altres vinculats a la cort de Madrid.

Visita guiada inclosa: Refugis antiaeris de la Guerra Civil

 Hora: 18.00h (Punt de trobada: Comú de Particulars)

El fet que la Pobla fos un nus important de la producció i distribució d’energia elèctrica la va convertir en objectiu dels bombardejos franquistes. L’activitat inclou una petita introducció teòrica i la visita a uns dels refugis antiaeris que es van construir per protegir la població.

 

INFORMACIÓ

 

 SOBRE EL MUNICIPI

 CONCERTS D'AQUESTA FORMACIÓ

 PACKS TURÍSTICS DISPONIBLES

Informació del concert

 

Programa del concert Dichos Diabolos.pdf