Dia:  Dimecres, 24 de novembre
Hora:  a les 19:00
Lloc:  CaixaFòrum Lleida . Lleida
Organitza:  Fundació "La Caixa"
Preu:  6.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
CaixaFòrum Lleida
Avinguda de Blondel, 3 , 25002 , Lleida
Conferència

La mort i el càstig a la nostra mitologia. Emilio Suárez de la Torre i Jordi Balló a Lleida

La mort no ens iguala a tots, i es pot deduir en la manera en què els grecs concebien la mort i el que venia després.

De fet, no es pot donar una resposta única sobre la visió que tenien els grecs de la mort, els premis, el càstig i les vicissituds posteriors, ja que n'hi ha hagut diferents concepcions fins als nostres dies. En la tradició clàssica, la mort, la violència i el càstig podien ser considerats no representables en escena. En canvi, Shakespeare converteix en una qüestió clau de la seva dramatúrgia el contingut explícit com l'assassinat i la tortura, que apareixen a l'escenari de moltes de les seves obres i que recuperaran molts autors cinematogràfics com ara Tarantino, Kurosawa o Kubrick.

Emilio Suárez de la Torre ha estat catedràtic de Filologia Grega de la Universitat Pompeu Fabra. Entre les seves publicacions destaquen Antología de la lírica griega (Cátedra, 2002) i la traducció de la Teogonía de Hesíodo (Dykinson, 2014).

Jordi Balló és professor i degà de la Facultat de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra. Ha publicat, entre d'altres, el llibre Yo ya he estado aquí: ficciones de la repetición (Anagrama, 2005). Ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona d'Audiovisuals.