Vés al contingut
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Monestir de Bellpuig de les Avellanes
Adreça (carrer i número)
Ctra C-12, 181
Municipi
Os de Balaguer
Nom de l'entitat organitzadora
Catalonia Sacra
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment

El Monestir de Bellpuig de les Avellanes

Programa

  • 10.00_11.30 h Nocions de jerarquia eclesiàstica. Prof. Marc Sureda.
  • 11.30_12.00 h Pausa
  • 12.00_13.30 h El P. Jaume Pasqual i l’escola de Bellpuig. Prof. Alberto Velasco.
  • 13.30_15.30 h Dinar (lliure)
  • 15.30_17_45 h El monestir de Bellpuig i les tombes dels comtes d’Urgell. Prof. Francesca Español.

Programa de Formació de Catalonia Sacra

El patrimoni creat en el marc de l'Església no és una resta del passat com qualsevol altra. No es pot explicar bé amb quatre dades històriques o tècniques despullades. És el testimoni -moltes vegades ben viu- d'una manera de veure la persona, la comunitat, el món i la transcendència pròpia dels cristians que al llarg dels segles han viscut a Catalunya. Per gaudir-ne -i fer-ne gaudir- calen una sèrie de coneixements específics. Per això hem creat el Curs de Formació Catalonia Sacra, estructurat en quatre sessions independents.

El curs dóna a conèixer les raons i les característiques del patrimoni cultural de l’Església. Contempla un total de quatre sessions itinerants al llarg d’un curs acadèmic amb conferències impartides per experts sobre litúrgia, art d'església, iconografia o guiatge, entre d'altres, a més de visites a llocs d'interès. Així, no es planteja pas exhaurir totes les matèries, sinó proveir pautes per identificar les qüestions rellevants, eines per ampliar els coneixements i recursos per elaborar un discurs complet i sensible a l'entorn de qualsevol bé del patrimoni català vinculat al Cristianisme. En definitiva, orientacions que permetin entendre'l, explicar-lo i gaudir-ne.

El programa de formació de Catalonia Sacra pel curs 2019-20 consta de quatre sissions que es realitzaran entre l'octubre de 2019 i el març de 2020: divedres 25 i dissabte 26 d'octubre de 2019, a les esglésies de la Val d'Aran; el dilluns 9 de desembre de 2019, al voltant de l'església de Sat Llorenç de Morunys; el dilluns 24 de febrer de 2020, al Monestir de Bellpuig de les Avellanes; el divendres 20 de març de 2020, al voltant de l'església de Santa Maria de Barberà.

Enguany, al igual que els cursos anteriors, hi haurà la possibilitat d'assistir a sessions soltes.

DESTINATARIS
Estudiants dels graus d’Història de l’Art i Història, Arqueologia i Arts cristianes; gestors d’equipaments patrimonials, particularment de titularitat eclesiàstica; guies turístics; persones interessades en el patrimoni cultural de l’Església.

TITULACIÓ
Els alumnes podran obtenir un certificat d’assistència al curs amb el qual es podrà acreditar haver cursat 2,5 crèdits en els estudis de grau o de màster de la Facultat Antoni Gaudí, després d’haver superat les activitats d’avaluació. L’acreditació es podrà fer una sola vegada per a cadascun dels estudis de grau o de màster.

UBICACIÓ I TEMPORITZACIÓ
El curs s’estructura en quatre sessions itinerants programades entre octubre i març de l’any acadèmic en curs.

DIRECCIÓ
Dr. Marc Sureda

Per més informació: formacio@cataloniasacra.cat

Programa del curs sencer

Pots inscriure't en el curs complert o seleccionar només les sessions que t'interessin.

Curs complert (totes les sessions)150€

Seleccionar les sessions que t'interessen

Inscripció