Dia:  Dimecres, 30 fins divendres, 24 de setembre
Hora:  de 16:00
Hora:  a 19:30
Lloc:  Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació Parc Científic i Tecnològic de la UdG | Centre d'Empreses Giroemprèn. Girona
Preu:  1995.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Fundació Universitat de Girona: Innovació i Formació Parc Científic i Tecnològic de la UdG | Centre d'Empreses Giroemprèn
Pic de Peguera, 11, 17003 , Girona
Curs

Màster en Diversitat Religiosa: Pensament, Realitat i Governança, a Girona

Codi: 200050

Tipologia: Màster

Idioma: Català i espanyol

Data d'inici: 30/09/2020

Data de finalització: 24/09/2021

60 ECTS  / 351 hores

( presencials: 78 / videoconferència: 273)

Horari

dimecres, dijous i divendres, de 16 a 19.30 h (per videoconferència amb la plataforma ZOOM)

Hi haurà una petita part presencial, consultar el calendari.

Seminari de lectura (33 hores a concretar amb l'alumnat).

Lloc de realització: On line, per videoconferència amb la plataforma ZOOM.

Places: 17

Pràctiques externes

Es realitzaran 66 hores de pràctiques externes que consistiran en conèixer de primera mà la realitat i les pràctiques d’algunes confessions religioses, tenir contacte amb el dia a dia de les institucions que treballen la diversitat religiosa i oferir la possibilitat de posar en pràctica els coneixements teòrics adquirits. En funció de les circumstàncies i la crisi sanitària del covid-19, aquestes pràctiques es faran de manera presencial o per via telemàtica. L’organització del...

LLEGIR +

  A qui s'adreça

  A professionals de l’administració pública i entitats del tercer sector, responsables d’entitats religioses i estudiants amb inquietuds per conèixer el fenomen religiós i les seves dimensions teòriques, i adquirir un bagatge i una experiència pel que fa a la seva gestió.

  Requisits d'admissió

  – Titulació universitària.
  – Aquesta formació està oberta a totes les persones que vulguin aprofundir en el coneixement sobre la diversitat religiosa. Les persones que no tinguin titulació universitària obtindran un certificat d'assistència al curs.

  Objectius

  Generals:
  –  Conèixer i identificar els continguts bàsics i fonamentals de les diferents disciplines que aporten reflexió i coneixement de la diversitat religiosa: la filosofia, la sociologia, l’antropologia i la història.
  – Analitzar críticament els discursos i els debats sobre el fenomen religiós i els debats interns dins de cada confessió.
  – Comprendre els condicionaments sociopolítics que permeten analitzar i entendre el món actual i el paper que la religió i les formes d’espiritualitat hi té.
  – Analitzar els models, polítiques i accions en matèria de diversitat religiosa.

  Específics:
  – Identificar i conèixer l’estructura i l’organització administrativa dels serveis implicats en el desenvolupament de les polítiques de la diversitat religiosa.
  – Dissenyar actuacions i realitzar avaluacions d’accions, projectes, programes i plans vinculats a la diversitat religiosa.
  – Investigar i realitzar treballs de recerca en l’àmbit de la diversitat religiosa tant des d’una perspectiva teòrica com pràctica.
  – Identificar i analitzar les realitats de les confessions religioses i les noves espiritualitats.

  Sortides professionals

  La rellevància de la diversitat religiosa i la seva gestió és cada vegada més present en l’àmbit professional. Tant en l’administració pública com en les iniciatives privades, hi ha cada cop més la necessitat de tenir en compte el fet de la diversitat religiosa que caracteritza la nostra societat. Fins i tot hi ha necessitat per part dels mateixos responsables de les confessions religioses de conèixer la pluralitat religiosa de la societat catalana i europea. Les empreses, les escoles, els hospitals, les presons, etcètera, són llocs on aquesta diversitat marca d’una manera o altra la gestió i orienta la producció del centre. Aquests són uns quants exemples de perfils professionals als quals pot interessar cursar el màster: tècnics dins de l’àrea de convivència i cohesió social dels ajuntaments, formadors del personal de l’administració pública i col·lectius professionals en la matèria, treballadors de mediació intercultural i gestió de conflictes, etcètera.