Vés al contingut
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Institut d'Estudis Catalans
Adreça (carrer i número)
Carrer del Carme, 47
Municipi
Barcelona
Nom de l'entitat organitzadora
Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Lliçons de Càtedra de Josep Massot i Muntaner

Josep Massot i Muntaner, monjo de Montserrat, és el convidat a impartir les "Lliçons de la Càtedra" d'enguany.

Imatge eliminada.

Les Lliçons de la Càtedra van néixer l’any 2012, com una activitat de la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent, amb el propòsit de convidar cada any una persona que expliqui la seva experiència creadora, docent o investigadora al llarg de la seva vida acadèmica o professional.

Enguany, Josep Massot i Muntaner, professor, assagista, editor, és el convidat. L’han precedit la llatinista i professora Dolors Condom (2012), l’escriptor i periodista Narcís-Jordi Aragó (2013), el poeta i pintor Narcís Comadira (2014), el llibreter i agitador cultural Guillem Terribas (2015), l’escriptora i periodista Isabel-Clara Simó (2016), l’escriptor i dramaturg Jordi Coca (2017), l’escriptora i traductora Carme Arenas (2018), convidats en les edicions anteriors.

Llicenciat en Filologia Romànica, el pare Massot va ser professor a la Universitat de Barcelona i és un dels més grans i prolífics estudiosos de la llengua i literatura catalanes. Des de 1971 és director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, l’entitat editorial en exercici més antiga d’Europa, i conservador del fons de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, els dos temes sobre els quals versaran les seves lliçons. Entre d’altres, ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura Popular de la Generalitat de Catalunya, la Creu de Sant Jordi i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, com a reconeixement a la seva dedicació a la cultura catalana.

La sessió tindrà lloc el proper 26 de març a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans.

Es lliurarà certificat d'assistència a qui ho sol·liciti abans del 25 de març.

Ja us hi podeu inscriure gratuïtament, a l'adreça dir.cmaa@udg.edu o bé al telèfon 972 41 89 60