Vés al contingut
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Fundació Casa del Tibet
Adreça (carrer i número)
Carrer del Rosselló 181
Municipi
Barcelona
Preu
200.00
Nom de l'entitat organitzadora
Comunitat Budista Nyingma Tersar
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Kyabjé Dudjom Sangye Pema Shepa Rimpotxé a Barcelona

Dissabte 27: Iniciació (wang) de Tara

Les diferents escoles budistes tenen diferents formes d’interpretar els tres kayas de Tara. En general, en l’aspecte suprem del Dharmakaya és Kuntuzangmo. En l’aspecte Sambhogakaya és Dorje Phagmo. En l’aspecte Nirmanakaya colèric és Jetsun Tröma. Una altra manifestació Nirmanakaya pacífica és en la forma de les vint-i-una Tares.
Segons el llinatge Dudjom Tersar, Tara es manifesta en quatre aspectes: extern, intern, secret i extremadament secret. En el seu aspecte secret profund és Samantabhadrani o Kuntuzangmo; en el seu aspecte interior és Kuru Kulle; i en l’exterior és Tröma o Kroda Kali; també en el seu aspecte exterior és les vint-i-una manifestacions principals de Tara. El llinatge Dudjom Tersar conté un terma revelat per Kyabjé Dudjom Rinpoche de Tara de la Riquesa, per a eliminar la pobresa, les malalties, els desastres ecològics etc. Tara representa la unió dels mitjans hàbils i la saviesa, manifestats mitjançant les quatre activitats de pacificar, incrementar, magnetizar i subjugar.

Diumenge 28: Iniciació (wang) de Vajrasattva

El Buda del Sambhogakaya, Vajrasattva (Tib. Dorje Sempa), és el sobirà de totes les famílies i mandalas de Buda. El llinatge Dzogchen s’estén des de Samantabhadra (Dharmakaya) fins a les cinc famílies de Buda i Vajrasattva que és el propi reflex de Samantabhadra.
Vajrasattva és una manifestació pacífica. Altres manifestacions del mateix són: la forma semi-colèrica Vajravidarana, la forma colèrica Vajrapani i la forma extremadament colèrica Vajrakilaya. Simbolitza la puresa fonamental (el Dharmakaya) i per això la seva naturalesa es troba més enllà de l’expressable. S’utilitza en el Ngondro o preliminars especials com a suport per a reunir una gran acumulació de mèrit i aconseguir la purificació completa de cos, paraula i ment.
Vajrasattva també té una relació especial amb la confessió i amb la mort, i és habitual recitar el seu mantra per a ajudar als qui acaben de morir a purificar el seu karma i crear unes condicions favorables per al futur renaixement a través de la seva puresa essencial.

HORARI:
Iniciació de Tara: Dissabte 27 juliol 2019 a les 16.00 h
Iniciació de Vajrasattva: Diumenge 28 juliol 2019 a les 16.00 h

APORTACIONS:
Iniciació de Tara 100€ (socis 75€)
Iniciació de Vajrasattva 100€ (socis 75€)

INSCRIPCIÓ:
Emplenar formulari

Correu electrònic
dudjomtersar@gmail.com