×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
Dia:  Dissabte, 26 de gener
Hora:  de 8:00 a 19:00
Lloc:  Dojo Zen Ryokan. Barcelona
Preu:  35.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Dojo Zen Ryokan
Carrer Tordera 18, baixos, 08012, Barcelona
Jornada

Jornada de Meditació Zen i costura del Kesa

Jornada de Meditació Zen i costura del Kesa dirigida per la monja Myokan Veronique Harruis

La monja Véronique Harruis practica en el dojo de Montpeller al costat de Maitre Kosen des de la seva creació. El 1980 es va traslladar a París per seguir l’ensenyament del Mestre Deshimaru, de qui rebrà l’ordenació de bodhisattva en l’any 1981

  • Aportació: 25 € (associats/des), 35 € (no associats/es)
  • Contacte / inscripcions: dojo@zen-barcelona.com / teléfono 717 718 517
  • Organitza: Dojo zen Barcelona Ryokan

 

  • 08:00 Primer Zazen
  • 09:30 Genmai (sopa tradicional dels temples zen)
  • 10:00 Introducció a la Meditació Zen (gratuïta)
  • 11:00 Segon Zazen
  • 13:00 Dinar

– Descans –

  • 15:30 / 19: 00 Taller de costura del kesa

 

COSTURA KESA
La vestimenta de Buda
Comprendre la importància del kesa

Al llarg de la història del budisme hinayana i mahayana tots els mestres, tots els grans monjos, van abandonar el seu treball, per dedicar-se a donar conferències, a escriure i a traduir sutres. Però actuar així no és l’actitud més elevada. Cap al final van estudiar el veritable kesa transmès i van abandonar els seus antics kesa erronis per vestir el veritable kesa. Això vol dir abandonar els errors i tornar al veritable dharma, la cosa més important.

En el zen, zazen i kesa són unitat.

Sovint, per als occidentals, comprendre el kesa és molt difícil. Però, ¿per què el kesa? ¿És una formalitat? El Mestre Dogen explica al Kesa Kudoku per què kesa i zazen són la veritable religió. Sense kesa, zazen no és una veritable religió. Es converteix en un mètode de salut com el ioga.

El kesa no és necessari per a la gent de baixa dimensió. Però per a aquells que busquen la Via, que tenen desitjos elevats cap a la Via més elevada, el kesa té un valor molt gran. En portar el kesa i fer zazen es pot obtenir inconscientment, naturalment, automàticament, un gran mèrit, la veritable Via.

Kesa – Zazen
La vestimenta del Buda és el kesa, el dharma del Buda és zazen i els dos estan sempre en unitat. E: kesa; ho:dharma. Hem de fer zazen vestint el kesa. Així és el veritable zazen perfecte.

“Només els veritables patriarques de la transmissió, els veritables mestres poden llegar aquest kesa”.

Els altres no coneixen i no comprenen.

Les persones que comprenen el zen pels llibres o que fan zazen des del matí a la nit, si no vesteixen el veritable kesa, no són autèntics. Dogen ho ha escrit molt exactament.

Siermpre repeteixo: “kesa, kesa”.

Aquelles persones que porten el kesa, i especialment aquells que ho cusen, són gent veritablement pura, veritables deixebles. Concentrar-se sobre el kesa, sobre el zazen i sobre les seves responsabilitats per ajudar al mestre, aquest és el veritable dharma, el Shobogenzo.

Quan Kodo Sawaki parlava del Shobogenzo, sempre començava pel capítol sobre el kesa Kesa Kudoku, el considerava més important que el Genjo Koan o el Bendowa.

(Del “Llibre del Kesa” del Mestre Taisen Deshimaru)