Vés al contingut
Data de l'esdeveniment
Nom del lloc
Cal Maco
Adreça (carrer i número)
Plaça de la Creu, 18
Municipi
Igualada
Nom de l'entitat organitzadora
IgUALAda Turisme
Diòcesi on es realitza l'esdeveniment
Temàtica

Inauguració de Cal Maco, alberg i centre de visitants d'Igualada

Del 23 al 25 de setembre tindrà lloc la inauguració de l’Alberg i centre de visitants Cal Maco, ubicat en aquest edifici modernista de la plaça de la Creu, reformat amb la col•laboració de la Diputació de Barcelona i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Comptarà amb 45 llits distribuïts en 8 habitacions pensades per a grups i famílies, una zona comuna amb una sala amb zona de lectura, una zona de treball, menjador, cuina per a pelegrins i banys públics, jardí i una terrassa superior accessible al públic des d’on es podran gaudir de les vistes. També, a la planta baixa s’hi podrà trobar la oficina de turisme local i comarcal i el Centre d’interpretació de Cal Maco. En aquest espai hi podrem trobar l’atenció al públic per als visitants, així com un espai dedicat a la Igualada del 1500 i al pas d’Ignasi de Loiola per la ciutat. Entre altres elements, s’hi ubicarà la recreació del vestit que Sant Ignasi va adquirir ara fa 500 anys a la ciutat, així com una maqueta de la Igualada de l’època.

El 23 de setembre es farà la inauguració institucional de l’alberg i centre de visitants a les 10.30h, i els tres dies hi haurà visites teatralitzades a l’espai i visites guiades a l’Igualada del 1500, la Igualada ignasiana.

El 24 també es farà la ruta del Camí de Sant Ignasi  Verdú-Tàrrega-Igualada en e-bike, amb inscripcions a TiquetsIgualada.cat, i en paral·lel, des de davant de l’alberg, es farà la sortida de la 2a edició de la Ignasiana BTT cap a Manresa.

I el 25 de setembre el tret de sortida de l’Alzehimer Race també serà des de Cal Maco, amb inscripcions a TiquetsIgualada.cat.

L’Ajuntament d’Igualada celebrarà els propers mesos ‘500 anys. Sant Ignasi, el seu pas per Igualada’ amb una sèrie d’activitats que inclouen concerts i xerrades i la inauguració de l’alberg i centre de visitants Cal Maco. Les activitats, organitzades sota la marca IgUALAda Turisme, formen part dels actes d’Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022.

Per saber-ne més: IGUALADA CELEBRA ELS 500 ANYS DEL PAS DE SANT IGNASI PER LA CIUTAT AMB MÚSICA I LA INAUGURACIÓ DE CAL MACO