Dia:  Dimecres, 28 de juliol
Hora:  a les 20:00
Lloc:  Museu Diocesà i Comarcal de Solsona . Solsona
Telèfon:  973 48 21 01
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Museu Diocesà i Comarcal de Solsona
Plaça del Palau Episcopal, 1, 25280, Solsona
Conferència

La il·lusió, amb Pere Rafart, a Solsona

undefined

Els dimecres són Divendres de Pensament al Museu

Ja tenim aquí la setena edició dels Divendres de Pensament que enguany es celebraran els quatre dimecres de juliol. El format original d’aquest cicle contempla la seva organització durant quatre divendres de Quaresma, però la situació sanitària obligà, el passat 2020, a traslladar l’activitat al mes de juliol. El bon temps ens permet dur-la a terme a l’aire lliure en un espai amb distàncies que garanteix totes les mesures necessàries. La idea, però, és tornar al format original tan aviat com sigui possible.

L’edició 2021 dels Divendres de pensament versa sobre un dels conceptes més fonamentals i alhora més difícils d’aferrar: la veritat. Els filòsofs antics solien comparar-la amb la llum intensa del sol i sostenien que, si mirem la veritat directament, quedarem encegats i no distingirem res. Per això, en aquest cicle, farem marrada per conceptes que s’hi oposen i que ens poden ajudar a comprendre en què consisteix. Parlarem de quatre reversos de la veritat: la ficció, la mentida, la falsedat i la il·lusió. I, com sempre, comptarem amb conferenciants provinents de diverses disciplines: el poeta i editor Jordi Cornudella, l’assagista Ingrid Guardiola, la museòloga Ana Requejo i el mag Pere Rafart.

  • 7 de juliol a les 20 h. Poders i formes de la ficció amb Jordi Cornudella. 
  • 14 de juliol a les 20 h. Sobre la imatge i la postveritat amb Ingrid Guardiola. 
  • 21 de juliol a les 20 h. Els bastidors de l’engany: les trames i els relats dels falsificadors en l’art amb Ana Requejo.
  • 28 de juliol a les 20 h. La il·lusió amb Pere Rafart.

Els aforaments són limitats amb la qual cosa caldrà reserva prèvia al 973 48 21 01 o bé a museu@museusolsona.cat.

Us hi esperem!