Dia:  Dilluns, 14 fins divendres, 18 de juny
Hora:  de 10:00
Hora:  a 10:30
Lloc:  ▶️. Barcelona
Organitza:  Universitat Abat Oliba CEU
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
▶️
Barcelona, Barcelona
Jornada

La Geotecnologia: un nou paradigma global

En els II Diàlegs de Bellesguard, la Universitat acollirà unes jornades d'anàlisis en les quals convergeixin els eixos de la geopolítica i la tecnologia.

'La Geotecnologia: un nou paradigma global' és el títol de l'edició d'enguany, que se celebrarà durant els dies 14,15, 16, 17 i 18 de juny en modalitat virtual.

Veus de referència en els seus respectius camps il·lustraran a un panell temàtic connectat amb qüestions que defineixen un món marcat per les transformacions de la digitalització. La inscripció es pot fer mitjançant aquest formulari.

Els II Diàlegs de Bellesguard es desenvoluparan conforme al següent programa:

  • 14 de juny

Acte d'obertura. Excm. Sr. Dr. Isidre Fainé Casas (president de Fundació La Caixa) S.Em.R. Cardenal Juan José Omella (arquebisbe de Barcelona) Excm. Sr. Dr. Rafael Rodríguez-Ponga i Salamanca (rector magnífic de la UAO CEU). Hora: 10.00 h

Sobirania nacional sense sobirania tecnològica? Excm. Sr. Sr. Francisco Bisbal Pons (tinent general -director del CESEDEN) / Sr. Sr. Fernando Abril Martorell (president d'Indra) Modera: Dr. Juan Corona (rector honorari i director de la Càtedra EUFIS de la UAO CEU). Hora: 12.00 h.

El teletreball, premi o càstig? Sr. Sr. Josep Sánchez Llibre (president de Foment del Treball Nacional) / Sra. Sra. María Recuero (secretària general d'USOC) Modera: Dra. Eva Perea (rectora honoraria de la UAO CEU). Hora: 16.30 h.

La contribució de l'Església a l'Estat. P. Enric Puig (secretari general de la Fundació d'Escoles Cristianes de Catalunya) / Sr. Salvador Busquets (director de Càritas Diocesana de Barcelona) / Dr. Josep Obrador (vicari castrense del Comandament Aeri General) Modera: Dra. Carmen Cortés (delegada del IHAA en la UAO CEU). Hora: 18.30 h.

  • 15 de juny

Un nou pacte educatiu de resiliència tecnològica? Dr. Ildefons Camacho Laraña, sj (patró Fundació ETEA) / Dr. Francisco Esteban Bara (prof. Teoria i Història de l'Educació - UB) Modera: Dr. Jordi Sauret (professor de la UAO CEU). Hora: 09.30 h.

l'Índia, el futur alternatiu d'Occident? Excm. Sr. Sr. José Ramón Barañano Fernández (ambaixador d'Espanya a l'Índia) / Excm. Sr. D. Sanjay Verma (ambaixador de l'Índia a Espanya) Modera: Javier Parrondo (director de Casa Àsia). Hora: 12.00 h.

La projecció geoestratègica de l'Armada Espanyola i l'Exèrcit de l'Aire. Capità de Navili Sr. Javier Moreno Susanna (comandant naval de Barcelona) / Coronel Jesús Canales López (coronel cap del Sector Aeri de Barcelona) Modera: Dr. Sergio Rodríguez López-Ros (vicerector de Relacions Institucionals de la UAO CEU). Hora: 16.30 h.

Verificar la personalitat física o jurídica en l'època de la virtualitat. Excma. Sra. Maria Eugènia Gay Rosell (presidenta del Consell General de l'Advocacia i degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona) / Excma. Sra. Carme Artigas (secretària d'estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial). Hora: 18.30 h.

  • 16 de juny

De la democràcia a la telecracia? Dr. Charles T. Powell (historiador i director del Real Institut Elcano) / Dr. Josep Piqué Valls (economista, empresari i exministre del Govern Espanyol) Modera: Àlex Salmon (periodista de La Vanguardia i professor de la UAO CEU). Hora: 09.30 h.

Persones que pensen com a màquines o màquines que pensen com a persones? S.Em.R. Card. Gianfranco Ravasi (president del Consell Pontifici per a la Cultura) / Dr. Yuval Noah Harari (historiador i escriptor israelià) Modera: Dra. Mar Álvarez Segura (professora Psicologia UAO CEU). Hora: 11.30 h.

El concepte de persona en l'era digital. S.Em.R. Card. Peter Turkson (president del Dicasteri per al Desenvolupament Humà) / Dr. Àngel Font (president del European Foundation Centri) Modera: Dra. Carmen Cortés (delegada del IHAA en la UAO CEU). Hora: 16.30 h.

Del patró oro, al patró divisa i... al patró bitcoin? Sr. Sr. Gonzalo Cortázar Rotaeche (conseller delegat de CaixaBank) / Sr. D. Luis de Guindos Jurado (vicepresident del Banc Central Europeu) Modera: Dr. Juan Corona (rector honorari i director de la Càtedra EUFIS de la UAO CEU). Hora: 18.30 h.

  • 17 de juny

La Unió Europea després de la crisi de l'euro i de la pandèmia. Excm. Sr. Sr. Francisco Javier Rupérez Rubio (expolítico i diplomàtic) / José María Gil Robles i Gil-Delgado (expresident del Parlament Europeu) Modera: Dra. Rocío Bonilla (professora del dept. d'Empresa i Economia UAO CEU). Hora: 09.30 h.

El Mediterrani, espai d'oportunitats: el 25 aniversari del Procés de Barcelona. Excm. Sr. Nasser Kamel (secretari general de la Unió pel Mediterrani) / Excm. Sr. Dr. Senén Florensa (president de la Comissió Delegada del IEMed) / llmo. Sr. Cònsol-General Lloyd Milen (degà del Cos Consular a Barcelona) Modera: Dr. Miguel Ángel Medina (professor i subdirector de la Càtedra Antoni Montserrat d'Estudis Mundials de la UAO CEU). Hora: 11.30 h.

Antoni de Montserrat, pioner en l'aposta per Àsia. Dr. Fernando García de Cortázar, sj (historiador) / Sr. Sr. Agustín Pániker Pompeia (editor i escriptor. Expert en cultura de l'Índia) Modera: Dr. Miguel Ángel Medina (professor i subdirector de la Càtedra Antoni de Montserrat d'Estudis Mundials). Hora: 16.30 h.

Societat sense socialització? Sr. Sr. Narcís Michavila (sociòleg i president de GAD3) / Dr. Benigno Pendás (vicepresident de la Reial Acadèmia de Ciències Morals i Polítiques) Modera: Dr. Sergio Gómez Moyano (professor de Sistemes Polítics i Sociologia de la UAO CEU). Hora: 18.30 h.

  • 18 de juny

L'eix italo-espanyol, clau d'èxit a la Unió Europea post-Brexit? Excm. Sr. Sr. Alfonso María Dastis (ambaixador d'Espanya a Itàlia) / Excm. Sr. D. Riccardo Guariglia (ambaixador d'Itàlia a Espanya) / Dr. José María de Areilza (secretari general de l'Aspen Institute Espanya) / Dr. Angelo M. Petroni (secretari general de l'Aspen Institute Itàlia) Modera: Dr. Sergio Rodríguez (vicerector Institucional de la UAO CEU). Hora: 09.30 h.