Dia:  Dilluns, 24 fins diumenge, 30 d'agost
Lloc:  Reial Monestir de Santa Maria de Poblet . Poblet
Organitza:  Germandat de Poblet
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Reial Monestir de Santa Maria de Poblet
Plaça Corona d'Aragó, 11, 43448, Poblet

Per saber-ne més

Exercicis espirituals/ Recés

Exercicis espirituals a Poblet

Del 24 al 30 d'agost tindrem la tanda d’exercicis espirituals. Aquest any seran conduits per la germana carmelita descalça Teresa Rofes, que porta uns anys fent una experiència eremítica a prop de Reus.

L’Amor és tenir cura de l’altre. A cada moment, en cada detall, en cada gest, en cada respir. I “tenir cura” no és possessió exclusiva de cap gènere. És l’essència i el nucli diví de cada ésser humà. Allò que permet generar i sostenir la vida, tota VIDA, més enllà de qualsevol identitat.

Aquesta cura universal ens porta als braços des del dia que vàrem néixer i fins al final de la nostra existència (Is 46, 3-4). Ens sosté, ens alimenta l’ànima, vetlla per cadascun de nosaltres, sense que sapiguem gairebé com. Una tendresa invisible ens embolcalla, malgrat que ens costi sovint de reconèixer-la. ¿No veieu com creixen les flors dels camps i s’alimenten els ocells malgrat les inclemències i les sequeres? (Mt 6, 26-28)

Aquest rostre tan creatiu i maternal de Déu és també una invitació a deixar-lo néixer i créixer en nosaltres i en la societat: La tradició patriarcal ha ignorat les implicacions del costat maternal de Déu i de la nostra responsabilitat per a desenvolupar la mare que hi ha en nosaltres, homes o dones, casats o cèlibes, heterosexuals o homosexuals. Sí, Eckhart té raó quan declara que «tots estem destinats a ser mares de Déu», llavors tots estem destinats a ser mares. (Matthew FOX: La bendición original, 2002, p. 270).

Us convidem, durant 6 dies de silenci i meditació contemplativa de textos de la saviesa cristiana, a descobrir i fer créixer en vosaltres el rostre maternal del Déu que ens habita.

Serà del 24-30 d'agost del 2020 a la casa d'exercicis dels salesians del Monestir de Poblet. Ho farem de la mà i el guiatge de la germana Teresa Rofes, carmelita descalça de la comunitat de Terrassa, que porta més de quatre anys fent una experiència eremítica.

En els documents adjunts hi trobaràs tota la informació.