Dia:  Diumenge, 16 de juny
Hora:  a les 18:00
Lloc:  Teatre Comarcal de Solsona. Solsona
Teatre Comarcal de Solsona
Vall Fred, 20, 25280 , Solsona
Projecció

Estrena del documental "425 anys: una història de resistència" a Solsona

Hi assistiran Mons. Xavier Novell, bisbe de Solsona; l’actor Pep Cruz i el director i guionista del documental Dani Sala, de l’empresa de comunicació e2s

El dia 16 de juny de 2019, a les 18h, al Teatre Comarcal de Solsona tindrà lloc l’estrena del documental “425 anys: una història de resistència” amb la presència del bisbe Xavier Novell, l’actor Pep Cruz i el director i guionista del documental Dani Sala, de l’empresa de comunicació e2s.

Recordem que aquest vídeo històric, que es va començar a gravar l’estiu passat amb motiu dels 425 anys de la creació del Bisbat de Solsona, repassa els moments claus de la història del bisbat i les accions dels seus protagonistes, partint d’una òptica actual i una interpretació contemporània. El conductor del documental és l’actor Pep Cruz que ha passat per alguns dels llocs més representatius del territori i ha parlat amb vàries persones, tant historiadors com capellans.

L’accés al Teatre Comarcal de Solsona –espai cedit per l’Ajuntament de Solsona- serà de taquilla inversa, això vol dir que a l’arribar l’entrada és gratuïta i, a l’acabar la sessió, cadascú decideix el que vol pagar, valorant el que comporta tot aquest muntatge escènic i adaptant-lo a la seva situació econòmica personal. La taquilla inversa és un exercici de responsabilitat per al espectador que ajuda a reformular el consum de la cultura perquè arribi a tots els públics.

Està previst que aquest vídeo es pugui projectar també a diferents parròquies de la diòcesi, properament anirem informant de les dates, llocs i horaris. Si voleu conèixer i entendre millor què significa, què ha significat i què pot significar una diòcesi com la solsonina, no us ho podeu perdre!