Dia:  Dissabte, 12 d'octubre
Hora:  a les 11:00
Lloc:  Església de Sant Pacià. Barcelona
Organitza:  Catalonia Sacra
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Església de Sant Pacià
Carrer de les Monges, 32, 08030, Barcelona
Visita guiada

L'església de Sant Pacià de Barcelona

En motiu de les Jornades Europees de Patrimoni 2019, Catalonia Sacra organitza una visita guiada a l'església de Sant Pacià de Barcelona.

Aquest edifici religiós acull una gran riquesa arquitectònica, tant a l´interior com a l´exterior és obra de l´arquitecte Joan Torras i Guardiola i va ser construït el 1895.

A l´interior hi trobem una única nau, espaiosa i esvelta, amb finestrelles de vidrieres policromades. L´altar és d’estil neogòtic. Gaudí va dissenyar el paviment de la parròquia de Sant Pacià, un magnífic mosaic romà amb sanefes de formes geomètriques que comprèn tot el sòl de l´església: a la part central, hi figura un rectangle amb motius geomètrics i florals, als extrems del qual hi ha l´Alfa i l´Omega de l´Apocalipsi i, a sota, alternades, les lletres J i M, representant els noms de Jesús i de Maria.

L’exterior té un aspecte bastant auster, tot i que segueix l’estètica goticitzant (sobretot a les finestres de la nau) i en els murs hi ha un evident tractament cromàtic, resultat de la utilització de dos materials diferents. Reflecteix la clàssica edificació gòtica, formós, simple de línies, amb contraforts.

Activitat gratuita inclosa a les "Jornades Europees de Patrimoni 2019"

Durada 90 minuts

Guia Sr. Joan Seda

 

Inscripcions 

Formulari de reserves:https://www.cataloniasacra.cat/agenda/detall/info/426

reserves@cataloniasacra.cat

Activitat amb reserva prèvia.

 

Més informació 

693 720 202 (de dilluns a divendres de 10.00 a 16.00 h.)