Dia:  Dimecres, 16 de març
Hora:  a les 18:00
Lloc:  Museu d'Història dels Jueus - Institut d'Estudis Nahmànides . Girona
Organitza:  Institut d'Estudis Nahmànides (Patronat Call de Girona)
Museu d'Història dels Jueus - Institut d'Estudis Nahmànides
Carrer Sant Llorenç, 17004, Girona
Taula rodona

A l'entorn d'obres d'autores i autors en íddix, a Girona

Diàleg literari entre Golda Van der Meer i Maria Vila

Enguany el festival MOT tindrà lloc a Olot el 17, 18 i 19 de març i a Girona el 24, 25 i 26 de març. El tema d'aquest any és "Al camp. Literatura i ruralitat" i gira al voltant del món rural vist des de la literatura. El +MOT són activitats relacionades temàticament amb el fil conductor de l'edició del MOT, però organitzades des de fora el festival.

El Patronat Call de Girona participa en aquesta iniciativa amb un diàleg literari entre Golda Van der Meer (traductora i escriptora) i Maria Vila (advocada i escriptora) a l’entorn d’obres d’autores i autors en íddix sobre temes relatius a la vida rural de les comunitats jueves de l’Europa de l’est (shtetls) al segle XIX.

La majoria d’obres literàries escrites en íddix, al segle XIX, fan referència a la vida de comunitats jueves de l’Europa de l’est ubicades en espais rurals, els anomenats shtetls o poblats jueus. L’espai de diàleg s’estructurarà a través dels comentaris d’obres de I. Bashevis Singer, Dora Baron, Shalom Aleijem i altres autors que escrigueren la majoria de les seves obres literàries en íddix.

Activitat gratuïta