Dia:  Dissabte, 18 d'abril fins dissabte, 6 de juny
Hora:  de 9:00
Hora:  a 20:00
Lloc:  Institut Superior de Ciències Religioses. Barcelona
Organitza:  Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB) i Fundació Escola Cristiana
Intervindran a l'acte:  Josep María Bové
Preu:  40.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Institut Superior de Ciències Religioses
Carrer de la Diputació, 231, 08007, Barcelona

Per saber-ne més

Arxius

Curs

Curs Celebrem

Educar i acompanyar l’àmbit celebratiu a l’àrea de religió tenint en compte la pluralitat d’opcions en una societat laica.

Educar i acompanyar l’àmbit celebratiu a l’àrea de religió tenint en compte la pluralitat d’opcions en una societat laica. Descobrirem que podem incorporar l’àmbit celebratiu transcendent en qualsevol escola com una manera de mostrar la interioritat comunitàriament sent respectuosos amb totes les opcions i fugint de proselitismes. Entenem les celebracions religioses com a herència cultural que han ajudat a manifestar les preguntes de sentit de la humanitat.

OBJECTIUS

Conèixer els aspectes principals antropològics de l’àmbit celebratiu i religiós. Analitzar diferents formes de celebrar tenint en compte la diversitat cultural i religiosa del nostre món. Valorar les aportacions que fan les celebracions en algunes de les intel·ligències múltiples. Reflexionar sobre el simbòlic i com presentem aquest per poder ajudar a unificar grups-classe per a significar els moments cabdals de la vida. Dissenyar propostes celebratives per a introduir el llegat de saviesa de les celebracions religioses a l’aula. Compartir estratègies i propostes dels alumnes del curs per crear un banc de recursos.

CONTINGUTS

Antropologia de l’àmbit celebratiu i de la vida humana. El símbol i el ritu com a expressió del fet sagrat. Ritus de diferents confessions religioses. Estructura i anàlisi de les celebracions religioses. Comparativa des del cristianisme a les altres celebracions religioses. Secularitat del simbòlic a la societat del segle XXI i a les nostres aules. Acompanyar la intel·ligència intrapersonal i l’interpersonal en els nostres alumnes. Banc de símbols i recursos per a les celebracions a l’aula. Experiències d’introducció de la celebració interior a l’aula. Disseny d’una proposta celebrativa per l’aula.

DOCENT

Josep M. Bové, mestre de primària al Col·legi Maristes La Immaculada. Col·laborador de l’ISCREB i altres institucions religioses per a l’actualització en la formació a l’àrea de religió.

CALENDARI

Del 18 d’abril al 6 de juny de 2020. MATRÍCULA Del 2 de setembre al 17 d’abril de 2020. IDIOMA Català. ORGANITZA Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Fundació Escola Cristiana de Catalunya. INFORMACIÓ Pots demanar informació sobre aquests cursos a l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. www.iscreb.org secretaria@iscreb.org 93.454.19.63

INSCRIPCIONS

Les inscripcions es realitzen a: https://matricules.iscreb.org/

CERTIFICACIÓ

Per tal d’obtenir el certificat del curs és necessari haver aprovat la formació on-line.

DURACIÓ

30 h.

MODALITAT

Formació on-line.

PREU

40€