Dia:  Divendres, 27 de març
Hora:  a les 18:00
Lloc:  Catedral de Barcelona. Barcelona
Catedral de Barcelona
Pla de la Seu, s/n, 08002, Barcelona
Pregària

Via Crucis des de la catedral de Barcelona #Preguemacasa

Des de la Catedral de Barcelona, Ràdio Estel transmet aquest exercici de pietat popular els dies 20 i 27 de març i 3 d'abril

Ràdio Estel transmet aquest divendres, a les 18.00 hores des de la Catedral de Barcelona, l'exercici del Via Crucis. Aquesta pregària, seguint l'itinerari de Jesús amb la creu camí del calvari, està molt lligada a la pietat popular sobretot els divendres de Quaresma. Compartim així un Camí de la Creu especial, viscut a porta tancada a la Catedral però a l'abast de tots vosaltres gràcies a la transmissió radiofònica. Aquest divendres, i també dos propers (dies 27 de març i 3 d'abril) sempre a les 18.00 hores, podeu seguir el Via Crucis amb nosaltres, abans del comentari de l'evangeli i les Vespres de Montserrat.

El Via Crucis o "camí de la creu" és una devoció molt antiga i arrelada en el poble cristià. El creient acompanya Jesús, amb la contemplació de diferents moments del camí que el Senyor va fer al calvari, mitjançant la meditació de les 14 estacions o fets importants. En cada estació, dins un recorregut interior que pot ser també físic, es reflexiona sobre el gran dolor que va patir Jesús, sempre en un to penitencial pensat per demanar perdó per les pròpies faltes. "Jesús, per santificar el poble amb la seva sang, va patir fora de la porta de la ciutat. Sortim, doncs, a trobar-lo fora del campament, carregats amb el seu oprobi! Perquè no tenim aquí la ciutat que durarà per sempre, sinó que busquem la que encara ha de venir. Per Jesucrist, oferim contínuament a Déu un sacrifici d'acció de gràcies, és a dir, el fruit d'uns llavis que lloen el seu nom" (Hb 13,12-15). Aquesta sortida a contemplar la creu per veure-hi les realitats difícils del nostre món, com ara la crisi del coronavirus, té una porta ben oberta des de la sintonia de Ràdio Estel.