Dia:  Dijous, 2 fins divendres, 3 de juny
Hora:  de 9:00
Hora:  a 13:00
Lloc:  Facultat de Comunicació i relacions Internacionals Blanquerna . Barcelona
Organitza:  Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura - Direcció General d'Afers Religiosos | Generalitat de Catalunya
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Facultat de Comunicació i relacions Internacionals Blanquerna
Carrer de Valldonzella, 12, 08001, Barcelona
Congrés

Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència

La Càtedra de Llibertat Religiosa i de Consciència de la Direcció General d’Afers Religiosos (Departament de Justícia) i la Universitat Ramon Llull, constituïda a partir de l’Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura és un espai de recerca i divulgació que té com a objectiu principal estudiar i analitzar la situació de la llibertat religiosa i de consciència a Catalunya.

La Càtedra organitza el I Congrés Internacional sobre Llibertat Religiosa i de Consciència a Barcelona el 2 i 3 de juny de 2022. La trobada tindrà com a objectius:

  • Presentar els resultats preliminars de l’informe elaborat sobre la situació catalana.
  • Compartir bones pràctiques locals, regionals o internacionals en gestió de la diversitat religiosa i promoció de la llibertat religiosa i de consciència.
  • Analitzar els estàndards internacionals de valoració de l’exercici del dret a la llibertat religiosa i de consciència i de prevenció de les seves vulneracions.
  • Crear debat d’experts i responsables d’entitats internacionals sobre la situació internacional i tendències de la llibertat religiosa i de consciència, així com sobre metodologies, categories i indicadors d’anàlisi de la realitat de la llibertat religiosa.

El Congrés comptarà amb pànels simultanis en català, castellà o anglès. Per a qualsevol dubte, ens pot contactar a catedrallibertatreligiosa@blanquerna.url.edu

CONVOCATÒRIA DE COMUNICACIONS

Les propostes per a participar al Congrés han de constar d’un resum amb les principals conclusions de l’article i la metodologia (màxim 500 paraules), així com l’afiliació de l’autor. Aquells autors que hagin estat seleccionats per participar hauran d’enviar la comunicació complerta abans del Congrés. Els millors articles seran sotmesos a avaluació cega a revistes indexades. Les propostes es poden enviar a catedrallibertatreligiosa@blanquerna.url.edu

Programa

Per accedir al programa complet amb els diferents panels feu click aquí.

Dijous, 2 de Juny
 
 

9:00h – 9:30h
Acreditacions i inscripció d’assistents
 

9:30h – 10:00h
Cerimònia d’obertura
 

10:00h – 11:00h
Taula rodona
 

11:00h – 11:30h
Descans
 

11:30h – 13:30h
Panels simultanis
 

13:30h – 15:00h
Descans – Dinar
 

15:00h – 17:00
Panels simultanis
 

Divendres, 3 de Juny
 
 

9:30h – 11:00h
Panels simultanis
 

11:00h – 11:30h
Descans
 

11:30h – 12:00h
Presentació de l’Informe Bianual de la Càtedra
 

12:00h – 13:00h
Cerimònia de clausura i entrega de premis
 

Les cerimònies d’obertura i de clausura comptaran amb traducció simultània del català a l’anglès. Durant la cerimònia de clausura es farà entrega dels premis de la Càtedra al Millor Treball Final de Grau, Millor Treball Final de Màster i Millor Tesi Doctoral en l’àmbit de la llibertat religiosa i de consciència. La llista de participants als panels s’actualitzarà pròximament.