Dia:  Diumenge, 16 de maig
Hora:  a les 18:00
Lloc:  Església de Santa Maria de Capellades . Capellades
Preu:  6.00€
Aquest esdeveniment requereix inscripció prèvia.
Església de Santa Maria de Capellades
Carrer de Ramon Godó, 4 , 08786 , Capellades
Concert

Concert d'orgue de Loreto Aramendi a Capellades

El segon recital del Festival d'Orgue, el diumenge 16 de maig, comptarà amb la jove organista Loreto Aramendi.

COMPRAR

Organista titular de l'òrgan Cavaillé Coll (1863) de la Basílica de Santa María del Cor de Sant Sebastià i concertista internacional. Ha ofert nombrosos recitals en festivals inter-nacionals tant als EUA, el Japó, l'Argentina, el Canadà i Rússia, així com en la majoria dels països europeus actuant en espais com l'Òpera City Hall de Tòquio, Auditori Nacio-nal de Madrid (Bach-Vermut), Notre Dóna'm de París, Catedral de Westmins-ter, Hallgrímskikja en Reykjavik, Saint Patricks Cathedral de Nova York, Catedral de Moscou o l'Auditori de Stavanger (Noruega) entre altres.

Ha publicat tres doble CD gravats en el gran òrgan Cavaillé-Coll de Santa María del Cor, en el gran Cavaillé-Coll de l'Abadia de Saint Ouen de Rouen amb transcripcions de Louis Robilliard i en la Catedral de Salamanca i en l'òrgan Bosch de Mallorca.

Treballa amb Jean Boyer i Louis Robilliard, obtenint el primer premi d'òrgan en finalitzar el cicle superior i el Diploma Nacional d'Estudis Superiors.

Interessada pel món de la orgueneria s'introdueix en aquest àmbit col·laborant i partici-pant activament en diversos projectes de reparació i restauració. És llicenciada en Psi-cologia per la UPV del País Basc i treballa en el conservatori Professional Francisco Es-cudero de Sant Sebastià.

Els seus pròxims compromisos inclouen concerts als EUA, Japó, Rússia, Finlàndia, Itàlia, França, Luxemburg, Suïssa, Alemanya i Espanya.

Programa concert

Dietrich Buxtehude (1637-1707)

Toccata BUX WV 156

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Concierto en lam BWV 593

I. Allegro

Nicolàs de Grigny (1671-1703)

Dialogue

Dialogue à 2 tailles de Cromorne et 2 dessus de Cornet

Plein Jeu

Hugo Distler (1908-1942)

Thirty Pieces Op. 18/I (extracte de 5 peces)

Jehan Alain (1911-1940)

Litanies

Camille Saint-Saëns (1835-1921)

Danse macabre (transcripció Louis Robilliard)...

Charles Tournemire (1870-1939)

Choral Improvisation “Victimae Paschali”

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Simfonia de la Cantata “Gottes Zeit ist die Allerbeste Zeit”

Durada: 65‘

Capellades acollirà la sisena edició del Festival d’Orgue

Del 9 al 30 de maig, 4 diumenges consecutius, es podrà gaudir a l’església de Santa Maria de Capellades de 4 concerts de primer nivell.

El regidor de Cultura, Àngel Soteras, explica com “en moments de profunda incertesa com l’actual, entenem més necessària que mai la programació d’activitat cultural. Sabem que l’opció fàcil és suspendre esdeveniments i esperar temps millors, però a Capellades hem optat des del primer moment per augmentar els recursos i extremar les mesures per poder oferir seguretat i no haver de renunciar a la cultura en directe. El Festival d’Orgue n’és una mostra més i comptem no ja amb la fidelitat del públic que ens hem anat fent, sinó amb la complicitat de diversos músics que saben reconèixer l’esforç que fem. És per a tots ells que treballem per portar a Capellades aquesta música que, com diu Montserrat Torrent en el programa esmentant Bach, comforta l’ànima”.

Tal com es destaca en el mateix programa de mà, l'edició s’inicia aquest diumenge 9 de maig amb el reconeixement a la llarguíssima trajectòria musical de l’organista Montserrat Torrent, degana de l’orgue i referent europeu musical. El diumenge 16 de maig serà el torn de Loreto Aramendi, una jove talent de gran projecció. En el tercer concert, el 23 de maig,es ret homenatge a l’organista, musicòleg i compositor capelladí Anselm Ferrer i Bargalló per part del Cor Cererols, un dels cors joves de referència del país, que presentarà del seu disc “Cum Silentio” amb l’acompanyament i direcció de l’organista Marc Díaz. El Festival tancarà el 30 de maig amb el joveníssim talent de Joan Seguí Mercadal.

Els concerts es fan els diumenges 9, 16, 23 i 30 de maig a les 6 de la tarda a l’església de Santa Maria, on hi ha l’Orgue Freixas Vivó.

Les entrades per aquest Festival d’Orgue, Memorial Josep Xaubet, es poden comprar per 6 euros anticipades a entrapolis.com o bé directament a la porta des d’una hora abans de l’inici.

Després de l’aturada de l’any passat, el Festival reprèn la programació continuada i de primer nivell, tal com s’ha fet a les edicions anteriors.

Festival Orgue

ENLLAÇOS