Dia:  Dimarts, 7 de gener
Hora:  a les 20:00
Lloc:  Basílica de Santa Maria . Vilafranca del Penedès
Basílica de Santa Maria
Plaça de Jaume I, S/N, 08720, Vilafranca del Penedès
Eucaristia/ Culte

Centenari del títol de Basílica de Santa Maria de Vilafranca

El dimarts 7 de gener de 2020, solemnitat de Sant Raimon de Penyafort, copatró de Vilafranca del Penedès, s'escau el centenari de la concessió del títol de basílica menor a l'església de Santa Maria pel papa Benet XV, que tingué lloc el mateix dia de l'any 1920.

La celebració consistirà en una eucaristia solemne concelebrada a les 20h, presidida pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, monsenyor Agustí Cortés, amb la participació en els cants de la Schola Gregoriana de Vilafranca.

Al final de la missa es cantaran els goigs de Sant Raimon de Penyafort.

També tindrà lloc la interpretació de l'Ave Verum de Mozart, a càrrec del cor Ave Verum, creat especialment per a aquesta ocasió, amb l'acompanyament de l'orquestra de cambra Art&So, a l'orgue Berenguer Montserrat i la direcció de Miquel Benito.

Amb motiu d'aquesta efemèride s'estrenaran unes noves insígnies pròpies de les basíliques (conopeu i tintinacle), que es van destruir l'any 1934 i ara es recuperen. També es presentarà un nou escut basilical.

Aquesta celebració coincideix amb una nova fase de les obres de rehabilitació de la basílica que s'estan portant a terme (Santa Maria 2020), concretament de la part central de l'edifici: la teulada. La campanya de recaptació de fons continua oberta.

 

Informem també de la següent conferència:

Dijous 2 de gener a les 19 h a la sala mossèn Vinyeta. "Cent anys de la concessió del títol de basílica menor a Santa Maria de Vilafranca (1920)", a càrrec del Dr. Daniel Sancho.